Skördefest

När vi började gå på upptäcksfärd i vår trädgård i våras kom vi på att vi inte hade något äppelträd. Det måste man ju ha! Så iväg och köpa och sätta ner i jorden. Två stycken blev det. Olika sorter så får vi se vilket som ger de godaste äpplena. Nu ska man ju inte vara alltför hoppfull om att få skörda det första året men vi har har ändå varit lite förväntansfulla. Det ena äppelträdet gav ganska mycket blom, men de föll av en efter en och till sist var det ingen kvar... Den andra gav nog lite färre blommor men de i sin tur utvecklades till små äpplen istället. Detta följde vi med stor begaistring...

Nå, dessvärre så trillade också dessa små miniatyr äpplen ner... Alla - utom ett! Och detta äpple har vi vårdat. Vi har putsat det rent från spindelnät och vi har vattnat detta träd med omsorg. Grenen det satt på var alltför klen för att hålla ett så flott äpple men det löste vi genom att stötta hela grenen med en klyka. Och så igår... Igår var det dags...

T knackade lite lätt på äpplet. Och i hans öron gav äpplet en perfekt klang för att vara färdigt. Så sagt och gjort - Vi skördade vårat äpple.

Men spänning satte vi oss mitt emot varandra i soffan och T skar med försiktig hand upp vårat äpple. Kärnhus pillades bort med knivspetsen och sen mmmmmmm satte vi tänderna i det.

Det var gott, men kunde nog hängt ett par dagar mera... Men men, vad gör det? Det var vårat första äpple och många många fler ska det bli. :-)



Se, så tunn gren det hänger på... Hi hi!

Kommentera inlägget här :