Ny energi

Det är tisdag och jag jobbade ett par timmar i förmiddags, eftersom en av kollegerna var ledig. Vid lunch slutade jag och åkte till bilhandlaren för att få nytt batteri isatt i bilen. T ringde ju redan igår och talade om att jag skulle komma vid tolv-tiden. När jag svängde upp på deras parkeringsplats vid strax efter tolv så åkte just mekanikern iväg. Han hade visst lunchrast fortfarande. Efter 10 minuter kom han tillbaka och plockade ur mitt "gamla" batteri" Det nya han tänkte sätta in passade inte alls. Så en av hans medarbetare hoppade raskt in i en bil och åkte och handlade ett. När han sedan till slut kom tillbaka och det nya var satt i hade jag suttit där och väntat i över en timme. Jag var så där lagom hungrig då eftersom jag inte hunnit få i mig något att äta ännu.
Men, men, nu hoppas jag att bilen ska sluta upp de där dumheterna att inte starta på mornarna mera, nu när det är nytt batteri i med en massa ny energi i...

Snabbt hemåt styrde jag kosan då. Storsessan hade redan kommit hem från skolan då. Efter lite snabb mat cyklade jag till skolan och hämtade lillsessan. Nu har jag trekvart på mig att hinna tusen saker innan lillprinsen ska hämtas. Degen jäser, tvätten är hängd. Ner till "stora" datorn ska jag nu och skriva lite fakturor och kvitton.  Fast helst vill jag bara lägga mig och vila istället. Min energi är helt slut...

Ikväll ska jag till skolan igen. Det är föräldramöte med lillsessans klass. Och det ser jag fram emot :-)

Klick

Måndag morgon och alla barnen och jag ska iväg på våra respektive "arbeten" Det är inte då man vill höra ett "klick" när man ska starta bilen. DÖD! Bilens batteri var dött!!!

Nåja, om jag nu ska ta från början så är hela sanningen den att redan igårkväll när jag skulle iväg på ett litet ärende så startade inte Kian. Jag tog då Golfen istället och sparade problemet tills idag.
T ringde till Dansk Autohjælp innan han åkte till jobbet och lagom till att vi andra skulle sätta oss och äta morgonmat så kom den hjälpsamma mannen. Efter idogt arbete med att starta den så brummade den till sist igång.
Nu blev det lite bråttom. Snabbt få gröt i barnen och göra oss klara. Sessorna cyklade till skolan och jag och lillprinsen körde iväg. För att inte riskera att bli stående igen så var jag tvungen till att låta bilen stå och gå ute på parkeringsplatsen vid dagmamman. Kändes väl inte helt bra...

T ringde och berättade om det döda batteriet för bilhandlaren som vi köpt den av och imorgon är det jag som åker över till honom och får ett nytt batteri.

Det är spännande nästan jämt ;-)

Tack, Torben på Dansk autohjælp. Din insats var guld värd idag. Och det som nästan var bättre var att hjälpen ingår i vår bilförsäkring :-)

En skön söndag

Lillsessan började dagen med att spela ett parti "UNO" med en osynlig gubbe. Han var både orättvis och fuskade ;-)


Annars har vi hunnit med an massa småsaker idag som länge stått på listan över "att-göra". Till exempel så är det ström till bägge lamporna över matrumsbordet nu. Så nu lagom till hösten så kan vi åter få ljus över bordet.
En krok i taket har lillsessan fått. Storsessan har fått lampa bredvid sängen. Ja, lite pinsamt är det när sådana enkla saker tar sådan tid men så är det kanske lite hos alla?

Storsessan har ju pluggat stenhårt hela veckan och inte haft någon som helst energi till något annat. Hon har själv bett om att inte behöva tala med någon i telefon hela veckan - det var så fullt med läxor i huvudet, sa hon. Men idag. Ville hon både ringa sin pappa och skriva brev till gamla klassen i Sverige.


Då vi allihopa känner av höstens första förkylning har vi bara varit hemma under dagen. Och sessorna har passat på att städa sina rum. De har varit sååå duktiga. Rent och snyggt är det.

Barnen har lekt "Talang". Sjungit och dansat. Underbart att se dem leka tillsammans. Var och en på sitt sätt... ;-)


En härlig vecka kan vi lägga till handligarna. Hoppas bara att alla förkylningar försvinner snabbt. Ser fram emot veckan som kommer...:-)

God natt allesammans!!!!

Omtänksamma grannar

Våra grannar mittemot har en liten kille på 3år. Nu när harn vuxit ur lite av hans leksaker gav han det till min lillprins. Han fick en gåbil bland annat. Jättefin. Så trots förkylning och otålmodighet så har han lekt en massa med den här på kvällen.
Ni ska bara ha tusen tack, ni där rakt över gatan!Riktiga tjejer och förkyld kille

På fredagmorgonen var lillsessan helt frisk igen. Gladeligen studsade hon och hennes storasyster iväg till skolan. Lillprinsen däremot var ännu mera förkyld. Lite extrapipig och en näsa som rann konstant. Stackars liten. När T hämtade honom på eftermiddagen var även ögonen kantade av förkylningen.
Vi gjorde egen pizza till middag. Det smakar alltid så mycket bättre. Och sessorna tycker det är skoj att få göra sina egna specialpizzor :-)
Vi stupade i säng allihopa efter ännu en hård arbetsvecka

Lördagmorgon möttes av en T med influensakänsla i hela kroppen, en totalt genomförkyld lillprins och två glädjesprittande prinsessor. Jag är mest bara slut... Alltså kroppsligen...
T tog iväg på skjutbanan för att träna lite och jag packade in barnen i bilen och åkte på sessornas begäran till H&M. De ville såååå gärna pröva kläder. Bara gå och kolla och pröva. Riktigt tjejigt faktiskt. Eftersom lillprinsen inte är helt frisk så nöjde han sig med att sitta i vagnen och bara var med.

Nu ska vi bara se vad vi ska hitta på resten av dagen... Hmm...
Vi tänker på saken...

Rugbrød, barnmorskan, förkylningar och Pølsehorn

Idag på min hemmadag har jag tagit det väldigt lugnt. Alltså gjort lite i taget i en lugn takt. Jag har hunnit med att baka rugbrød - och vet Ni? Mina prinsessor säger att mitt hembakta rugbrød smakar godare  än det man köper hos bagaren. Det är vad jag kallar komplimang :-)

Fröken L ringde vid halvelva tiden och berättade att hon hade en sjuk lillsessa hos sig som bara behövde komma hem, Hämtade henne och hon lade sig med en gång för att sova. Hon hade ont i magen och i pannan. Lilla skatt...

Själv åkte jag ner till min barnmorska på kontroll. Med alla förvärkar och alla andra symtom tyckte hon att det är dags för mig att lugna ner mig lite. Det kallades visst för stressad livmoder. Kroppen försöker visst berätta för mig att det inte ok som det är nu... Hmm, det får jag visst tänka lite på. Jag vill helst inte att den lille larven ska få för sig att kika ut nu. Det är ju alldeles för tidigt.

Eftermiddagen vigdes till att göra "pølsehorn". Det är en liten smaskig grej att ha i matsäcken någon gång ibland. Det är som små korvar som man rullar in i vetedeg och sedan gräddar i ugnen. Det blev jättegott. Och IGEN uttryckte prinsessorna att det var något av det godaste de ätit - mycket godare än de man kan köpa. :-)


Lillprinsen har också blivit förkld. Hans näsa rinner och han är allmänt pipig och hängig. Stackars liten...

Ikväll blir det lugnt och stilla för alla. Så får vi hoppas att alla är friskare tills imorgon. .

Besök av tandfén

Lillsessan har i lååång tid gått och vickat på en tand som varit lite lös. Hon önskar inget högre än att få tappa mpånga tänder - knasunge!

Igår fick hon till sist ut den. Det var en kompis till storsessan som hjälpte till att plocka ut den och nu är den lilla prinsessan överlycklig! :-)

Tanden lades i ett glas med lite vatten över natten - och TÄNK! - tandfén kom förbi med en liten tandpeng. Hon är bra rolig den lilla tjejen. Hon tror inte på påskharen och inte på jultomten men nu när tandfén för andra gången varit förbi med en slant på natten är hon helt övertygad om att hon finns ;-)
Hon har även tänkt över det här med att tandfén låter tanden ligga kvar i glaset. Det beror helt enkelt på att lillsessan är svensk. Och om hon någon gång vill ta med tanden till Sverige, kanske för att visa upp den, så kan hon bara ta den med. Söta lilla prinsessa!

Förbaskade rygg!

Eller nu ska faktiskt inte ryggen få hela smällen. Det är hela det där partiet mellan höfterna som gör ont. Symfysen smärtar, ljumskarna hugger, ryggen värker och det där si-lederna känns som de får rostiga knivar i sig.... Jo, just nu är det bara skit med mig.

Och förvärkar så det står härliga till. Inte så jag på något sätt tror att det är någon förlossning på gång men det är himla irriterande och störande.

Och halsbränna! En svidande, irriterande halsbränna har jag. För första gången knaprar jag "halsbränne-tabletter"

Jag kan fortsätta att rada upp alla märkliga saker som jag har, och som jag absolut inte haft besvär av de andra tre gångerna. Den här fjärde gången ar bara hård och slitsam.

Jag vet att jag sagt det förr, men den här gången menar jag verkligen det. Nu är det sista gången. Inga fler graviditeter för min del. Det är alltför hårt...

Stormigt föräldramöte

Det känns verkligen som hösten är här. Morgonen igår var vacker med klar luft och solsken, men det var bara lugnet före stormen. Under dagen hopade sig molnen och störtregnet var et faktum. Senare på eftermiddagen avtog regnet men framemot kvällen började vinden ta i ordentligt.

Jag var på mitt första föräldramöte i den dansk skolan. Det är klart att det påminner om allt det som man är van vid från Sverige, men ändå skiljer det sig på några punkter. Bland annat "slösade" vi närmare en halvtimme på att bestämma vilka som skulle sitta i föräldrarådet. Och jag var mäkta förvånad att 99% av de föräldrar som kommit representerade pojkelever. Endast jag och en mamma till representerade klassens flickor. Märkligt att man inte intresserar sig mer för ens barn.... Hmm, det var säkert en bra förklaring till det...

Nåja, jag fick i alla fall sträcka på mig ordentligt när storsessans två huvudlarare berättade för mig att hon klarar sig fin-fint i skolan. Efter endast en och en halv vecka i den danska skolan var det igår hennes danska-läxa som uppmärksammades och berömdes :-)
Stolt som en - jag vet inte vad.... Kan ju inte skriva tupp? Vad använder man för ord när en mamma är stolt så hon är på väg att spricka?

Senare på kvällen tog vinden i så den storknade. Det dånade och levde runt ute. Jag har uppmärksammat att flera som bor här i närheten skrivit på sin fb-status att det varit svårt att sova i allt oväsen....

Idag är det hemmaarbete som gäller. En massa att göra. Bara att gå igång så jag kan börja pricka av att-göra-listan

Ciao!

Tillbaka till Vikingatiden

Efter att alla sysslor (läxor) på förmiddagen var avklarade packade vi ihop oss och åkte till Ribe Vikingecenter. Ribe är Danmarks äldsta stad och där ligger en hel by som går i vikingtidens tecken. Vi har varit där en gång tidigare, för två år sedan. Den gången blev lillsessan förälskad i en liten kalv som hon låg och mös med på gräset. När vi idag kom fram blev hon allvarligt ledsen när hon inte kunde hitta den. Hon ropade högt "jag kan inte hitta kalven!" Lilla tossa! Kalven är ju inte en kalv mera, den har ju vuxit upp och blivit en ko ju...

Det märktes att säsongen var vid sitt slut. Både för att det inte var så mycket folk, som skönt var, men också vid att det inte var fullt så många aktiviteter som det brukar vara.
Inget gjorde väl det. Lillprinsen fullkomligt älskade att gå omkring och skrota. Han har klappat Islandshästar och det älskade han :-)


Prinsessorna har provat på en hel massa. De har täljt pinnar på vikigasätt
Alldeles lena blev de. Och en spetsig spets fick de till, som de senare gick och antingen fäktades med eller låtsades att de slog gräs


De fick prova på att vara "falconér". En fantastiskt vacker hök som visade prov på hur kaninjakt kunde gå till på vikingatiden.


De provade på bågskjytte. Jag blev överaskad. De var superduktiga. Instruktören sa att lillsessan nog var en naturbegåvning. Hon sköt "papp-vargen" mitt i hjärtat.Tack för idag. En avskedskram till nornorna, som de båda två för två år sedan gick långa omvägar om för att de var så läskiga.

Trollunge på kalas

Jag har haft en otroligt lugn morgon. Efter frukosten begav sig T ner till byn tillsammans med lillprinsen och storsessan. Alltså bara jag och lillsessan hemma. Idag ska hon på sitt första födelsedagskalas här i Dk. Det är en flicka i klassen som bjudit hem alla tjejer på kalas. Perfekt tillfälle för min lilla sessa att lära känna de alla lite bättre på en mera avslappnad nivå, alltså inte i skolan.

Vi hoppade båda in i duschen och började göra oss klara i god tid. Sen ville hon ha lite hjälp med håret så vi fönade, plattade och lockade tills hon såg ut som en riktig prinsessa. När det sedan var min tur att bli klar smet hon in i storsessans rum och - började färga håret! Lilla trollunge! Hon sa att hon bara skulle prova... Jo, jo....
Lite moloken kom hon in till mig med en toffel framför håret och sa "bli inte arg nu mamma men jag skulle bara prova..." Ja, ha, bara hänga henne över handfatet och börja tvätta om den halvan av håret då. Vi hann bara precis få det torrt och någorlunda vågigt innan det var dags att åka iväg till kalaset.

En hel drös med glada tjejer tog emot henne när hon kom och jag tror att hon kommer få det skoj :-)Hon var full av förväntan och jättefin, ändå....

Ha det så skoj, trollunge!!!

Vi kämpar på

Här hemma hos oss kämpar vi på som bara den. Mornarna börjar flyta, alltså jag börjar lära mig att gå upp tidigt och göra mig klar, göra sessornas madpakke och göra morgonmat till allesammans. T åker ju tidigt varje morgon så vi kan ju inte riktigt räkna med honom. Sessorna är med och bestämmer lite vad som ska vara med i madpakken och de kommer hem med tom matlåda varja dag så något rätt gör jag i varje fall ;-)

Storsessan har börjat på fotboll. Hennes första träning i torsdags gick fint. Trots att hon aldrig spekat tidigare spelat på det sättet så verkade hon förlja med bra. Hon är på - och vill fortsätta. Så nästa vecka måste vi ut och införskaffa fotbollsskor och benskydd. Hon är tuff min stora prinsessa :-)

Den mindre prinsessan har knäckt koden! Hon har visst kunnat läsa lite förut också, men igår började hon hellt plötsligt att läsa en dansk text. Stolt mamma!
Hon blev så glad och inspirerad att hon idag gick till biblioteket och lånade två böcker. Hon sitter i skrivandes stund och läser högt för T och lillprinsen i soffan. Jag kan bara sitta här och vara stolt

Storsessan har det tufft i skolan. De läxor som för de danska barnen tar 10 minuter att göra tar nog upp mot 45 minuter för henne att göra. Hon läser och läser, de ord hon inte förstår slår hon upp i ordbok och när hon skriver så vill hon bara få det korrekt så hon ber om hjälp och slår vidare i sina böcker. Fantastiskt duktig! Vi ska jobba med skolböckerna hela helgen och jag tror att med hennes entusiastiska inställning så är hon ikapp när helgen är slut.

Vi är trötta ikväll. Det är fredag och så fort även storsessan är klar med skolarbete så sjunker vi nog ner i soffan och halvsover tills lopplådan kallar.

Ciao!

Vi jobbar hårt

Att börja skolan i ett nytt land är hårt. Hårt för oss allesammans. Skolan i Danmark är lite annorlunda än i Sverige. Tjejerna har läxor varje dag. Och när man inte helt kan följa med i allt som sägs missas det lite information, eller så kanske det glöms... ;-) Hur som helst då kämpar vi med det. Och prinsessorna är sååå duktiga. De kämpar och kämpar och verkar tycka det är skojigt. Deras framsteg är tydliga varje dag. Både läsning, stavning och tal går med stora steg framåt för dem båda två. :-)

Festugen i Esbjerg pågår ju för fullt och i tisdags var sessorna inne på torget tillsammans med T och lyssnade på "Music for free". En hel drös med artiskter som uppträdde. De kom hem helt lyriska, men trött, och stupade i säng.

Igår var en regnig dag. Det fulkomligt vräkte ner i nästan ett dygn. Men vi kan ändå skatta oss lyckliga att det inte kom så mycket som på Nordsjælland och Bornhol. Där har visst hela kloaksystemet havererat och det flyter upp både det ena och det andra ur brunnarna och massor av hus är översvämmade i källarplan. Så vi ska nog inte gnälla ;-)

Jag hade en lång dag på jobbet igår, som avslutades med mammaträff hos H. Alltså mødragruppsträff - utan barn. Fantasktiskt att kunna sitta och snacka tillsammans utan att bli avbrutna hela tiden. Och T han var hemma med alla tre ungar. När jag kom hem låg de tre barnen och sov så fridfullt i sina sängar och de hade allesammans haft det bra. Så skönt när det bara fungerar :-) Jag trodde nog inget annat, men ändå...
Det är min lediga dag idag. Den ska jag spendera med att röja upp här hemma och försöka hitta botten på tvätthögen i tvättstugan. Låter kanske trist, men det är ganska skönt att få allt gjort innan alla barn kommer hem. Jag ska ta chansen att hämta sessorna i skolan idag. De blir så stolta och glada när jag kommer..

Ganska tråkig vardagsuppdatering kanske! Men det är så det hela ser ut just nu. Vi ses!

Helg i kulturens tecken

Esbjerg festuge startade i fredags och vi har minsann varit kulturella, så mycket vi kunnat den här helgen.

Fredagkväll blev en kväll på torget där det spelades musik på scenen. Barnen dansade och åt popcorn - alla tre. Lillprinsen fullkomligt vräkte i sig och verkade tycka det smakade mums. Tror det är saltet som gör det. Han har ju inte en söt tand utan snarare en salt tand ;-)

Lördagen spenderade vi också på torget och lyssnade på musik. Prinsessorna shoppade lite kläder för egna pengar. Tänk vad de är duktiga på att verkligen känna efter när det är deras egna pengar. Hi hi!
Efter middagen gick jag och storsessan ut på en skön powerwalk. Det var skönt att gå men det var allt annat än skönt senare på kvällen. Jag tror det var sista gången jag kunde gå på det sättet. Mitt bäcken håller ju inte till allt nu mera. Och det viktigaste är ju tyvärr att det håller till arbete - även fast det stinker!

Idag tog vi ner till hamnen och tittade på konst. På ett par gator därnere hade de ställt upp cirka 75 kontainrar där olika konstnärer hade sina alster till titt och försäljning. En del målade även på plats. Det var riktigt trevligt. En dag som denna gick det inte annat än att njuta. Solen har skinit hela dagen och vi har bara myst allihopa. Under en uppvisning av linedance satt vi bara och mös på trottoarkanten.
Se här vad ni missade, mamma & pappa, när ni inte stannade helgen ut. ;-) Hi hi! Jag tror ni hade haft riktigt trevligt ni också om ni stannat - nästa år kanske?


Nu ligger barnen nybadade alla tre i sina sängar och sover. Allt är klart inför morgondagen.
Nu får jag mina minuter i soffan, framför tv med datorn i knät ;-)

Ciao!!!!

Nu har vi förtjänat helg

Dag två och tre i den nya vardagen är avklarade. Och det med bravur!

Sessorna har varit i skolan, lillprinsen hos dagmamman och jag och T har jobbat. Det är bara precis som det ska vara. Det är hårt och omvälvande för oss alleammans och vi har inte sovit helt perfekt någon av oss. Så idag efter middagen åkte vi ner till torget och lyssnade på lite musk - Esbjerg festuge startar idag - och sen har vi spelat ett par partier "finns i sjön". Prinsessorna ligger i sina sängar och jag och T har sjunkit ner i soffan. Vi vet tyvärr inte vad som visas på tv ikväll för lillprinsen har "gömt" fjärrkontrollen så vi slökollar bara.

Mina föräldrar åkte tillbaka till Sigtuna idag. De ringde för en stund sedan och de hade kommit fram ordentligt. Det har varit dejligt att ha dem på besök. Och framför allt den här veckan när allt varit lite nytt och i det närmaste kaotiskt har deras hjälp varit ovärdelig. Tack för all hjälp med ALLT! Vi ses snart igen som tur är. Kramar och pussar från oss alla!

Vad vi ska göra i helgen har jag ingen aning om. Men det blir hyggligt! Det är jag säker på :-)

Första dagen i skolan

Jag var nästan lika nervös som prinsessorna inför första skoldagen. Det är ju helt nytt för oss allihopa.

Språktest i måndags: tjejerna klarade det galant. Alltså jag visste ju att de blivit superduktiga till att förstå danska, men att de var såååå duktiga anade jag inte. De klarade bara av testet sååå flott!

Besöka skolan i tisdags: Rektorn satt mer eller mindre och väntade på oss när vi kom. Han sa att han aldrig mött någon svensk flicka som blivit så duktig till danska på så kort tid. Och här kom det TVÅ syskon som bara var sååå superduktiga till att både förstå och tala danska.

Onsdag - Första skoldagen: Den som var cool det var storsessan. Nervös och pirrig i magen, men ändå cool. Lillsessan däremot var såååå nervös. Hon kunde inte äta gröt på morgonen, inte äta youghurt. Hennes händer, ja faktiskt hela underarmarna, skakade. Jag skickade in henne i duschen och sen fick hon i sig lite vattenmelon. Det blev då lite bättre. Vi gick till skolan tillsammans jag, sessorna och T. Lillprinsen stannade hemma och hade mysdag med mormor & morfar
T gick med lillsessan och jag med storsessan. Vi blev hämtade av respektive lärare på rektorns kontor och fann flickornas klassrum. De ska gå i 1b resp 4b. Enkelt för mig som är så förvirrad att komma ihåg när de båda går i B.
Jag lämnade storsessan en stund och gick ner till lillsessan när T åkte tillbaka till jobbet. De verkar ha fått bra lärare båda två och små klasser går de i. 1b har 23 elever och 4b har bara 21 elever. Skönt!
När jag kom tillbaka till storsessan hade de lite matematik. Snacka om att min haka åkte ner i golvet när hon som brukar vara så försynt sitter och räcker upp handen och svarar PÅ DANSKA på mattetal. WOW!!! Hon ska bara ha så mycket beröm.

Eftermiddagen och kvällen gick till att packa väskor, och slå in böcker och planera matsäck. De ska ju nu ha matsäck med sig varje dag till lunch. Jag går in för det med hull och hår här i början och hann med två omgångar matbröd redan igår. Sen har jag planerat att göra köttbullar, kycklingklubbor och pizza-slices. De danska barnen är ju vana att "bara" få rågbröd i matsäcken men jag tror att mina prinsessor gärna vill ha lite mer variation än det så det ordnar jag ;-)

I morse gick storsessan iväg med fullpackad ryggsäck helt själv till skolan. Lillsessan ville att jag skulle sitta med henne en stund så det gjorde jag. Men när det var dags för rast sa hon att jag kunde gå hemåt. En tur förbi storsessan som lekte med sin bänkkamrat ute på en balkong på rasten. Hon sa också glatt att jag bara kunde gå hem...

Jag är så storl över mina tjejer. De har bara klarat det så superflott. Jag kan inte nog med superlativ för att kunna beskriva hur det känns och hur duktiga de är. Ny skola. Nytt land. Nytt språk.

Jag är så imponerad så jag tror jag spricker!!!!!

Sandigt

Äntligen fick vi levererat sand till sandlådan. Och det var en stor succé. Inte bara lillprinsen hoppade ner och lekte utan storsessan, och även lite lillsessan, prövade spadarna. ;-)
Jag såg även mormor leka lite, men hon skyller nog på att lillprinsen skulle undehållas Hi hi! ;-)
Grattis Ellen 7 år

Ikväll har vi firat min lilla prinsessa som fyllde 7 år i förra veckan. Lilla tjejen har bara blivit så stor. Tidigare ville hon vänta tills på lördag med att bli firad, men här ikvall ändrade hon sig. Nyfikenheten tog nog över tror jag.

Så snabbt komma på någon kaka att få som efterrätt.... Som tur var hade jag en sån där mix på "Guf guf kaka" i skåpet så den svängde vi snabb ihop och den blev perfekt som födelsedagskaka :-)

Presenter fick hon från oss i familjen, mormor & morfar och "de gamle" från Fjelstrup. Även om hon hade lite svårt att visa det så verkade hon var mer än nöjd med det hela. Hon fick en massa fina saker :-)

Tack för det, säger jag å hennes vägnar

Igår small det

Vi lämnade i framor och farfars trygga händer och åkte iväg på fältskytte. Jag har inte skjutit sedan sista fältskyttet i våras så det var väl på tiden att träna lite igen. Det är skoj att skjuta :-)
Nu var det bara några pappskallar som arrangerat dagen. Över 70 lag skulle hinna med att skjuta ch vid lunchtid var bana två redan en och en halv timme försenade. Så där blev vi stående i kö. Sedan vart det ytterligar 45minuters väntan inför bana fyra. Usch, vilket dåligt humör man blir på att vänta. Det tar liksom bort lite av nöjet...
Skyttet gick "sådär". JAg kände mig inte helt fokuserad och det kunde avläsas i mina resultat.

Väldigt sena kom vi till slut hem och då var huset fullt av nära och kära. Prinsessorna och mina föräldrar hade anlänt under eftermiddagen. Som tur är hade de roat sig själva utan min hjälp och haft det bra ändå. Så häligt att komma hem och ungarna springer ut genom dörren en efter en och ropar "Mamma!" Älskade ungar...

Jo, mamma och pappa var det också dejligt att se. Jag har inte träffat mamma sedan Valborgs-helgen tror jag. Pappa var ju nere på besök i maj. Så, jo, det var ju ett tag sedan jag såg dem båda två. Men nu är de här ch de stannar nästan hela veckan :-)

Det blev en kort kväll men vi har ju tiden framför oss. Prinsessorna var uppspelta och kramiga men hamnade till slut i säng. De ska ju börja vänja sig vid vanliga tider snart. Skolan börjar på onsdag och med det också allvaret. Lillprinsen börjar hos dagmamman redan idag men han behöver inte stressa på morgonen för jag har en ledig förmiddag.

Fanø

Förmiddagen var vigd till träff med mødragruppen. Hyggligt var det, precis som vanligt. Direkt efter hämtade T upp mig och lillprinsen och vi tog färjan över till Fanø. I som jobbar som kiropraktor i London är hemma på semester och vi åkte ut till hennes och hennes mammas sommarhus i Sønderho. Vi var därute förra sommaren också och det är bara såååå myyysigt därute.

En eftermiddag helt avslappnat. Lite lunch när vi kom ut. En glass och promenad på eftermiddagen innan vi tog färjan tillbaka till Esbjerg. Så skönt!

Nu har lillprinsen somnat och jag och T ska slice upp en vattenmelon och sjunka ner i soffan.  Jag längtar sååå till imorgon för då kommer mina älskade prinsessor hem igen. Och med sig har de min mamma och pappa. Det är verkligen högsta vinsten på lotteri att de kommer allesammans imorgon. Längtar!!!

Semester i bilder

Att skriva allt går inte. Men en resumé i bildform kommer här från vår semester på Camping i Grenå. Vi hyrde en LITEN stuga i en vecka när vädret var som bäst :-)

Campingens pool besöktes frekvent av framför allt prinsessorna


Precis som sig bör på semestern så grillade vi en massa och så länge solen skiner äter man ju också en massa glass


Vår lilla stuga/eller sjul som T valde att kalla det. Trångt och mysigt


LekLillprinsen ville helst bara gå, gå, gå


Brandkåren kom på besök och startade sommarens största vattenkrig


KrabbfiskeBad vid havetNär vi kom hem körde sessorna igång med att klippa häcken ;-)


Tack till hela min härliga familj för en underbar semester

Ett år

Nu har jag varit med i bloggsvängen i ett år. Jag trodde inte att det skulle hålla så länge, men har under resans gång känt att jag trivs väldigt bra med det.

Det är lite som mitt ventilationshål.

Min blogg är verkligen inte mitt liv, men speglar lite av det sker, högt och lågt...

Ett år till blir det helt säkert. Och jag måste säga att kommande år ser jag fram emot med glädje. Det händer så mycket positiva saker. Jag förväntar mig att uppleva livet tillsammans med min stora familj som bara växer. Det faller liksom på plats, allting

Året som gått har varit som en berg-och-dalbana där jag många gånger velat stiga av och som vid flera kurvor gått alldeles för snabbt. Jag har lärt mig mycket om mig själv, mycket som jag tar med mig in i framtiden.
Det är skönt att kunna packa ner året som gått i en liten låda och stänga locket ordentligt. Jag kommer aldrig glömma hur det varit, och jag hoppas att jag aldrig behöver uppleva något liknande igen.

Nu blickar jag framåt!

Älgrevben och saftiga nektariner

Förmiddagen har jag och lillprinsen spenderat ute i det härliga vädret. Vi har spelat fotboll och lekt med vatten. Och ätit saftiga nektariner


Efter lunch kom J och jag åkte på tre timmars arbete på vandrarhemmet. Det jag tidigare skrev om att en halvdag var passande för min rygg var inte ett dugg överensstämmande med verkligheten. Jag har "piss-ont"!!!

Till middag gjorde jag revbensspjäll. Då jag inte hittade något recept blev det på fullständig improvisation. Först kokade jag älgrevbenen i en lag på morot, lök, grönsaksbuljong och salt och peppar. Sen penslade jag dem med en gegga på soja, honung, olivolja och örtsalt. Under de 30 minuter de stod i 175 grader i ugnen penslade jag dem ytterligare 3 gånger. Det blev jättegott :-)Även lillprinsen tyckte det var läckert. :-)

Blandad kompott

Helgen ägnades åt en massa shopping till barnen, mest. De behöver ju en himla massa saker nu. Så vi lät pengarna rulla när vi gick på inköpstur.

Tripp, trapp och trull behövde gummistövlar. Prinsessorna börjar bli så stora så de har helt gått ifrån "flickfärgerna" Lillsessan valde ett par bruna och storsessan ett par svarta. Lillprinsen fick ta de som passade på hans tjocka underben ;-) Alla tre verkade väldigt nöjda efter det köpet.
Sessorna har också fått nya skolväskor, gympakläder och en hel del andra kläder.

Ny tv har vi köpt till gästrummet. Så nu får vi in alla kanaler därnere också - utan brus och grus.


Eftersom min rygg inte helt är med "på tåget" är varje lyft av barnvagn in i bilen en pina. Det problemet har jag tillfälligt löst med en ny vagn. Vi har pratat länge om en paraplyvagn att ha på "byturer" eller lättare utflykter och nu gjorde jag slag i saken. Lillprinsen verkar nöjd och jag är supernöjd :-)

Jag följde med tjejerna till København i söndags. De skulle flyga hem till sin pappa på en veckas semester. Som vanligt en mysig tågresa med gos och kortspel. På flygplatsen var nästan hela avgångshallen full. Det var en tryckt stämmning som man nästan kunde ta på. Militärflyg var det som skulle avgå. Alltså var hela avgångshallen full av soldater och deras närmaste. Det som slog mig var att soldaterna var representerade av två kategorier av människor. Antingen män i 60-års åldern som troligen sagt adjö till frugan därhemma eller så hade de ingen för de stod ensamma. Eller så var det unga män, i 25-30 års åldern. Med sig hade de en flickvän eller fru och ett litet barn. Ett litet barn mellan ett par månader och ett par år. Killarna såg förväntansfulla ut. Deras flickvänner såg skräckslagna ut. De äldre männen såg ut som de bara skulle iväg på ännu en arbetsdag.  Det undrar mig hur man som ung man kan välja att åka iväg på militärt uppdrag när de befinner sig där de gör i livet. Man läser varje vecka hur danska soldater skadas eller dödas i militära uppdrag i utlandet. Tänk ett steg längre!
Mitt avsked till prinsessorna tedde sig ganska enkelt i förhållande till det jag såg. Mina tjejera ska ju bara på semester med sin pappa och kommer hem igen. De andra tjejerna i avgångshallen vet inte när de ser sina män igen, eller papporna till deras barn. Och framf'or allt inte i vilket skick.....
Usch, det var en massa känslor som bubblade inne i mig.

Dagmamman är stängd även denna vecka. Så Vår barnepige J kommer troligen vara Esbjergs rikaste student när veckan är slut;-)
Hon tar lillprinsen varje arbetsdag så jag kan arbeta. Tack för det J, vi hade inte klarat det utan dig...
Appropå jobba så är det inte skoj alls i mitt bäcken idag. Full arbetsdag igår satte sina spår. Idag ska jag bara jobba tre timmar så ikväll hoppas jag det känns lite bättre.

Vi såg film igår. Bara jag och T. Det var verkligen inte igår. Men på tiden...
En film jag verkligen kan rekomendera. Skakande, och upprivande... Se den!

RSS 2.0