Tillbaka till Vikingatiden

Efter att alla sysslor (läxor) på förmiddagen var avklarade packade vi ihop oss och åkte till Ribe Vikingecenter. Ribe är Danmarks äldsta stad och där ligger en hel by som går i vikingtidens tecken. Vi har varit där en gång tidigare, för två år sedan. Den gången blev lillsessan förälskad i en liten kalv som hon låg och mös med på gräset. När vi idag kom fram blev hon allvarligt ledsen när hon inte kunde hitta den. Hon ropade högt "jag kan inte hitta kalven!" Lilla tossa! Kalven är ju inte en kalv mera, den har ju vuxit upp och blivit en ko ju...

Det märktes att säsongen var vid sitt slut. Både för att det inte var så mycket folk, som skönt var, men också vid att det inte var fullt så många aktiviteter som det brukar vara.
Inget gjorde väl det. Lillprinsen fullkomligt älskade att gå omkring och skrota. Han har klappat Islandshästar och det älskade han :-)


Prinsessorna har provat på en hel massa. De har täljt pinnar på vikigasätt
Alldeles lena blev de. Och en spetsig spets fick de till, som de senare gick och antingen fäktades med eller låtsades att de slog gräs


De fick prova på att vara "falconér". En fantastiskt vacker hök som visade prov på hur kaninjakt kunde gå till på vikingatiden.


De provade på bågskjytte. Jag blev överaskad. De var superduktiga. Instruktören sa att lillsessan nog var en naturbegåvning. Hon sköt "papp-vargen" mitt i hjärtat.



Tack för idag. En avskedskram till nornorna, som de båda två för två år sedan gick långa omvägar om för att de var så läskiga.

Kommentera inlägget här :