Dagarna går

Ja, vad har nu hänt sedan sist. Det är flera dagar sedan jag uppdaterade här...

Jo, i onsdags var jag med lillsessan på konståkning. Det är så att man får komma och prova ett par gånger innan man bestämmer sig för om man ska börja och hon fick sin första provtimme. Man kan väl säga så här: SÅLD! Självklart ska hon få pröva ett par gånger till så det inte bara är nyhetens behag. Men det lutar åt att vi har sett arenans nästa isprinsessa. 


I torsdags var storsessan på stammingscafe för första gången. Det var jättebra sa hon. Det var både lärorikt med andningsövningar och socialt. Hon sa att hon redan glädjer sig till nästa gång som är om en månad. Det är så häftigt att se min stora prinsessas förvandling från förtryckt mobbningsoffer till denna självsäkra och framåt tjej som cyklar helt själv och kontaktar för henne nya människor som förgyller Hennes liv. Banalt kan tyckas men i den situation som vi haft så länge så är detta små mirakel...

Igår var lillsessan på kalas och storsessan var på disco och sedan ute på byn och hängde så det var bara jag och T och killarna som satt i soffan och snaskade chips och såg Disneydags. När lillsessan kom hem så kollade vi på svenska Idol, men efter bara ett par minuter tröttnade hon på det och tog en iPad och ett par hörlurar och kröp upp vid sidan av mig och såg LEGO-film istället. 
Fredag efter en veckas arbete innebär som vanligt trött och slutkörd och i säng stupade jag ganska snabbt. 

Idag försökte vi fotografera barnen. Alla fyra. Samtidigt. Vilken mardröm!
Både jag och T var beredda att ge upp både en och två och sju gånger. Vilka skitungar! Inte de stora alltså utan de små. När den ena äntligen var övertygad och övertalad med hjälp av diverse mutor så surnade den nästa till och kampen kunde startas om från början igen...
Till sist hittade T en maskot som gick förbi ute på gatan och den hev han in i fotobutiken som hjälp. 




Om det blev några bra bilder får vi se. Lite fotoshop och ljus-trolleri kan kanske rädda katastrofen....

Efter fotobutiks-misären gick vi till klädbutiken bredvid och fick köpt lite fina kläder till ungarna. Långärmade tröjor till killarna och som kan ses här under till tjejerna. 




Lite husmorsfasoner har blivit också. Marmelad gånger två. Den första med svarta vinbär, rabarber och vanilj. Och den andra med körsbär, rabarber, vanilj och mandel. 
Det doftade jättegott medans de kokade och imorgon är de klara till avsmakning på frukostfrallorna....

I väntan på mat så sitter vi och ser lite Kalle Anka. 


Hej så länge!

Kommentera inlägget här :