Min prins

Mycket att hinna med OCH komma ihåg

Vi har ju äntligen kommit till skott. Jo, lill-prinsen ska döpas. Bättre sent än aldrig säger men ju. När jag var ner till kyrkan för att boka tid log de lite när jag sa att han redan är fem månader. Man har visst tid på sig tills de små blir sex månader att få till stånd ett barndop. Ooopps! Efter allt som hänt denna sommar så har vi varit lite disträ med allt sånt som också är viktigt. Namn måste ju anges till myndigheterna också... Nå ja, nu blir det i alla fall- Och det blir redan på söndag - 6 september.

Så snart slipper han för att heta "unavngiven dreng" - som det står i passet Hi hi!

Ett litet dop bllir det, eftersom inte så många reasnde gäster från Sverige kommer. Närmsta familjen på den danska sidan kommer. Och några nära danska vänner. Mina prinsessor kommer vara här, och evt kommer de gamle från Sigtuna också. Hur som helst ska det ju planeras lite... Vi var igår förbi bagaren och beställde tårta. Och så har vi pratat om en enklare förtäring som vi själva kan tilllaga. Jag ska försöka få tiden att räcka till idag så allt kan inhandlas till det.

Och nog är lill-prinsen för stor för dopklänning nu. Jag får åka ut och hitta något annat fint han kan döpas i. Det blir inte så svårt tror jag. Här i Dk finns det väldigt många barnklädesbutiker. Mycket barndesign överallt. Lite ovant att handla sånt men till dop ska jag väl kunna sträcka mig till att vara lite designinriktad i alla fall... ;-)

Nu hägrar kaffe och frukostfralla framför Nyhetsmorgon.

Ciao!

"Surt" sa räven om rönnbären

Vi blev udbjudna til T&P ute i Oksbøl idag. Det passade sig så bra med tiden så vi fick lunch när vi kom dit. Eller frokost som det heter här i Dk. Bordet dukades upp med diverse varma och kalla pålägg som vi dekorerade våra rågbröd med. Som vanligt var det sill, lök och ägg som retade mina smaklökar mest. Men det slank också ner lite pølser, rødbeder, frikadeller och varm leverpostej. Ja, det stavas faktiskt så.
Denna ljuva måltid sköljdes ner med kall öl. Mums! Samtidigt sprang deras två små piger på 2 och 4 år omkring och lekte och skrattade i högan sky. Det var riktigt hyggligt... :-)

Efter att våra magar var fyllda så gick vi ut i skogen och plockade rönnbär. Jag tror de är mogna nu. De faller enkelt av och en hel del har faktiskt redan börjat ruttna. Så det är väl nu de skall tas...? Lite brombær (björnbär) blev det också. Vi fick riktigt god hjälp av lilla Isabelle somtappert plockade både rönnbär och björnbär. Fast när det gällde björnbären så gick nog varannan direkt in i munnen.

Lite kaffe när vi kom in igen, sen var det dags att köre hemåt.

Jag har nu rensat mina rönnbär och lagt dem i frysen. Det ska bli gele på det sedan. Nu kan jag nog inte göra iordning det förrän i nästa vecka men det gör väl inget om de ligger i frysen så länge? Även fast det står i receptet att de ska ligga 24 timmar... Hmm... Ja, det får helt enkelt lov att gå.

Dagen är slut. Och det har varit en riktigt bra dag.

Ciao!