Vind i seglen

Nu har jag så där härligt lite tid att sitta och blogga igen. Jag är ju uppe i Sverige tillsammans med alla tre härliga ungar och har helt enkelt inte en massa överflödig tid. Precis som det ska vara... :-)

 Bara min T som fattas. Men jag hoppas han har god jaktlycka och kommer hem med något flott till väggen och något gott till matbordet ;-)

 Sessorna går ju i skolan idag men sen är de ledig i tre dagar. Vi ska fira Valborg i goda vänners lag imorgon. Sen ska sessorna fira sin pappa på lördag - han har ju gått och fyllt 40. Storsessan ska också på strandkalas hos en klasskompis. Jo, så ska vi ju över till Sys ikväll. Hon fyllde ju år förra veckan och idag firar hennes fästman hela 30 år. 

 Så nog har vi att göra i alla fall. Och däremellan ska vi bara mysa tillsammans så mycket vi bara kan...

 LOVELY!!!

Mer tid, tack

Så har ännu en "ledig" dag passerat. Jo, klockan är visserligen bara strax föra tre men ändå...

Jag tog mig ett pass på gymet när jag lämnat lillprinsen i morse. Skönt! Sen har jag suttit och fixat med kvitton och fakturor och sånt. Alltså inte fixat med dem utan ordnat dem så de kunde sändas iväg. Det enda jag inte kunde göra vara att betala räkningar. Datorn därnere ville inte alls ansluta till internet och det är ju bara på den som jag har tillgång till min bank. Nytt försök lite senare alltså.

Sen har jag varit en tur nere på byn och uträttat lite ärenden innan jag parkerade i soffan hos pratologen. Jag har inte varit där på en månad och det var lite skönt att prata av sig lite faktiskt.

Dagens handling är avklarad och nu ska jag bara bära upp en massa kläder från tvättstugan innan kosan går till dagmamman för att hämta hem lille prinsen.

Visst har jag hunnit med en massa, men jag har punkter kvar på listan som som skulle hinnas med idag... Hmm, det innebär att jag får fortsätta lite ikväll också. Men, men, det ska vara gjort ju. Vi åker till Sverige imorgon och då måste listen vara klar... Dags att skrida till verket - ingen rast ingen ro!! Hi hi!!!

Ciao!!!

Vilken helg

Den här helgen har vi mest varit ute hela tiden. Vädret har varit på topp. Solsken i kvadrat och nästan ingen vind.

Vi har spenderat all tid i trädgården och fixat och donat.

Bakom, i kryddträdgården, har vi krattat bort vinterns alla gamla löv och gjort det riktigt fint. Gräslöken kommer i full galopp, timjan, citronmellis, dragon och oregano har just trängt sig upp. Rabarbern har blad stora som lp-skivor. Och vår enda tulpan står och väntar på nästa solskensdag då jag är säker på att den blommar. Gröna knoppar kämpar i varenda buske. Det verkligen spirar av liv överallt.

När vi skulle klippa ner Clematisen upptäckte vi ett fågelrede därinne så den fick helt enkelt vara så länge - vi vill ju inte störa om utifall det ligger någon där. Fågelholken på bokträdet har en gäst som ligger på rede så där förväntar vi oss att få se tillökningen om inte allt för lång tid.

Gräset är klippt och visst doftar det sommar nu när man kan känna den doften av nyklippt gräsmatta igen. Terassen är nästan ren från ogräs och alla småstenar är bortsopade. Löv och blad kunde vi inte få bort allt tyvärr. Då det blåste lite mer idag så var det helt enkelt dömt att misslyckas. Det är verkligen otacksamt att sopa löv när det blåser.

Utemöblerna kom ut från garaget och nu är vi redo för den riktiga våren. :-)

Farmor & Farfar och en del av kusinskaran kom på besök på eftermiddagen. Riktigt hyggligt var det.

Tror inte vi kan begära mer av en härlig helg som denna - jo, det skulle vara att få slappa lite i soffan nu innan det är sovdags...

Ciao!!!