Ny energi

Det är tisdag och jag jobbade ett par timmar i förmiddags, eftersom en av kollegerna var ledig. Vid lunch slutade jag och åkte till bilhandlaren för att få nytt batteri isatt i bilen. T ringde ju redan igår och talade om att jag skulle komma vid tolv-tiden. När jag svängde upp på deras parkeringsplats vid strax efter tolv så åkte just mekanikern iväg. Han hade visst lunchrast fortfarande. Efter 10 minuter kom han tillbaka och plockade ur mitt "gamla" batteri" Det nya han tänkte sätta in passade inte alls. Så en av hans medarbetare hoppade raskt in i en bil och åkte och handlade ett. När han sedan till slut kom tillbaka och det nya var satt i hade jag suttit där och väntat i över en timme. Jag var så där lagom hungrig då eftersom jag inte hunnit få i mig något att äta ännu.
Men, men, nu hoppas jag att bilen ska sluta upp de där dumheterna att inte starta på mornarna mera, nu när det är nytt batteri i med en massa ny energi i...

Snabbt hemåt styrde jag kosan då. Storsessan hade redan kommit hem från skolan då. Efter lite snabb mat cyklade jag till skolan och hämtade lillsessan. Nu har jag trekvart på mig att hinna tusen saker innan lillprinsen ska hämtas. Degen jäser, tvätten är hängd. Ner till "stora" datorn ska jag nu och skriva lite fakturor och kvitton.  Fast helst vill jag bara lägga mig och vila istället. Min energi är helt slut...

Ikväll ska jag till skolan igen. Det är föräldramöte med lillsessans klass. Och det ser jag fram emot :-)

Klick

Måndag morgon och alla barnen och jag ska iväg på våra respektive "arbeten" Det är inte då man vill höra ett "klick" när man ska starta bilen. DÖD! Bilens batteri var dött!!!

Nåja, om jag nu ska ta från början så är hela sanningen den att redan igårkväll när jag skulle iväg på ett litet ärende så startade inte Kian. Jag tog då Golfen istället och sparade problemet tills idag.
T ringde till Dansk Autohjælp innan han åkte till jobbet och lagom till att vi andra skulle sätta oss och äta morgonmat så kom den hjälpsamma mannen. Efter idogt arbete med att starta den så brummade den till sist igång.
Nu blev det lite bråttom. Snabbt få gröt i barnen och göra oss klara. Sessorna cyklade till skolan och jag och lillprinsen körde iväg. För att inte riskera att bli stående igen så var jag tvungen till att låta bilen stå och gå ute på parkeringsplatsen vid dagmamman. Kändes väl inte helt bra...

T ringde och berättade om det döda batteriet för bilhandlaren som vi köpt den av och imorgon är det jag som åker över till honom och får ett nytt batteri.

Det är spännande nästan jämt ;-)

Tack, Torben på Dansk autohjælp. Din insats var guld värd idag. Och det som nästan var bättre var att hjälpen ingår i vår bilförsäkring :-)

En skön söndag

Lillsessan började dagen med att spela ett parti "UNO" med en osynlig gubbe. Han var både orättvis och fuskade ;-)


Annars har vi hunnit med an massa småsaker idag som länge stått på listan över "att-göra". Till exempel så är det ström till bägge lamporna över matrumsbordet nu. Så nu lagom till hösten så kan vi åter få ljus över bordet.
En krok i taket har lillsessan fått. Storsessan har fått lampa bredvid sängen. Ja, lite pinsamt är det när sådana enkla saker tar sådan tid men så är det kanske lite hos alla?

Storsessan har ju pluggat stenhårt hela veckan och inte haft någon som helst energi till något annat. Hon har själv bett om att inte behöva tala med någon i telefon hela veckan - det var så fullt med läxor i huvudet, sa hon. Men idag. Ville hon både ringa sin pappa och skriva brev till gamla klassen i Sverige.


Då vi allihopa känner av höstens första förkylning har vi bara varit hemma under dagen. Och sessorna har passat på att städa sina rum. De har varit sååå duktiga. Rent och snyggt är det.

Barnen har lekt "Talang". Sjungit och dansat. Underbart att se dem leka tillsammans. Var och en på sitt sätt... ;-)


En härlig vecka kan vi lägga till handligarna. Hoppas bara att alla förkylningar försvinner snabbt. Ser fram emot veckan som kommer...:-)

God natt allesammans!!!!