Sköna söndag

I morse bestämde sig lillprinsen för att det var godmorgon redan klockan sex. Blä! Jag är alltså inte människa ännu vid den tiden. Lyckligt lottad som jag är så gick T upp och jag fick ligga kvar. Framåt halvnio-tiden skulle den lille så ut och sova och vi fick en härlig frukostsittning tillsammans. Nybakad bröd från bagaren, grapefrukt, kaffe, apelsinjuice, kokt ägg - ja, allt hade vi nog på dagens frukostbord.

Efter att lillprinsen vaknat åkte vi iväg och storhandlade. Både hem och till kliniken. Sånt som tar plats och är tungt. Alltså toapapper och tvättmedel och sånt. Vi köpte även nya täcken till oss. Ska bli skönt tycker jag. Det vi har nu har jag länge tyckt är alltför kallt när jag går i säng men mitt i natten vaknar jag av att det är alltför varmt. Får se nu om de här blir bättre.

När lillprinsen vaknar ska vi iväg till J & E och fika. De var i Sydafrika förra året och nu har deras trofféer kommit. Det blir spännande att få se dem. Det lär ju bir en och annan jakthistoria också. Me like!

Jag ska snabbt hinna röja lite härhemma också. Min lilla mamma och mina älskade prinsessor kommer ju ikväll. De ska hämtas vid klockan åtta. Och den här gången flyger de till Billund, bara 45 minuter härifrån. Så skönt att inte behöva åka till København den här gången...

Cioa!!!

Eh...?

Var ifrån fick jag herrstafett? Det var ju tjejernas 3-mil ju... Hmm... Felinformerad... Men det var ju spännande ändå. ;-)

Det blir inte alltid som man planerat

Vilken härlig promenad vi tog, L och jag. En riktigt rask promenad i lite mer än en timme. Och vilken massa saker vi fick ventilerat. Man pratar ju så bra när man går. Jag vet inte varför men kanske är det för att man inte behöver se den man snackar med. Eller vad beror det på?
Søde L trollade fram en snabblunch som jag hann få i mig innan jag skulle hasta vidare till jobbet. Tack, du søde, för det. Och tack för en riktigt god snakk... Den var "midt i"...

Inte blev det som jag trodde igår inte. Vi kom under eftermiddagen på att det var kurs i grannbyn och flera av våra kompisar/kollegor var där. Så efter att vi båda jobbat klart så packade vi in oss i bilen och åkte dit för att hälsa på alla. Skoj att se flera av dem. :-) Men någon högrev blev det då inte. Vi värmde bara på en lasagne som stod i kylskåpet när vi kom hem istället. Men idag blev det improviserad högrev. JAg har nog av ren okunskap väldigt ofta gjort gryta av högrev men idag blev det en stek i gryta. Den fick gå med lite vatten, morötter, lök, lagerblad och buljong i en och en halv timme. Vid 65 grader fick den komma i lite alu-folie så jag kunde göra såsen. JAg hade i lite stekt lök och stekta färska champinjoner. Serverades såklart med kokt potatis och smakade supergott. Och inte var köttet vare sig hårt eller segt. Tvätemot - det var alldeles gudomligt mört. Så hädanefter blir det stek på högreven. :-)

Nu är det mycket som ska hinnas ses på tv. Melodifestivalen, American Idol och herrstafetten. Och allt går ju nästan samtidigt... Hmm... Det blir till att zappa...