Mys och måsten

Det blev en ledig dag igår i alla fall. Jag skulle ju vara ledig men så är kollegan på kliniken sjuk ju och ska både idag och igår genomgå en massa obehagliga undersökningar så det var stort behov av extrajobb av mig. Det hade jag ju självklart ingen lust alls med. Jo, alltså jag tycker om att jobba. Men inte när det är tänkt att vara en ledig dag. Och framför allt inte när barnen är hemma själva. Nu kunde vi ju inte låta alla tre vara hemma själva och ingen barnvakt fanns tillgänglig så jag blev ledig i slutänden i alla fall.

 Jag packade in alla ungar i bilen och åkte ut till Blåvand minizoo. Vi gick runt och kikade på alla djuren och bara mös tillsammans. Lillprinsen tyckte som vanligt bäst om aporna, som han verkar tala samma språk som. De skriker till varandra och lillprinsen skrattar. Prinsessorna tycker nog om alla djuren tror jag. Efter att vi inmundigat vår matsäck åkte vi hemåt igen. Vädergudarna var på dåligt humör igår så regnet det låg hela tiden i luften och det blåste.

 När lillprinsen fortsatte sova när vi kom hem så satt vi flickor och spelade lite spel tillsammans - och tänk! - nu kan båda två klockan riktigt bra :-)

 Sist på eftermiddagen var vi ner till läkaren och lillprinsen fick sin första vaccination mot MPR (mfr - heter den visst på danska). Vi ligger lite efter i vaccinationsprogrammet, men nu är vi nog snart ikapp. Det viktigaste är ju att han får de sprutor han ska...
Så nästa helg kan vi förvänta en liten febertopp som biverkning av den sprutan. Jag hoppas självklart att både han och vi slipper, men vi ska nog räkna med det i alla fall.

 Idag kunde J passa alla ungarna på förmiddagen så jag åkte in och tog lite patienter - trots att denna fredag var tänkt som en semesterdag. Inte mycket att pipa över. Och en halv dag var precis vad rygg och bäcken klarade av. Jag har inte alls så ont efter denna halvdag som jag brukar ha efter en heldag.

 Fredag idag. Så det ska nog bli något gott till både stora och små ikväll. Jag tar hela konkarongen med mig så snart lillprinsen är klar med sin skönhetssömn. Något jag måste komma ihåg är att köpa ny gas-patron till sodastreamen. Den är slut, och utan bubbelvatten är det inte alls lika lätt att få vare sig mig eller sessorna till att dricka nog med vatten.

 Vi hörs! Ciao!

Vissa människor är bara genomsnälla

Jag har behandlat en liten 3-åring en gång i månaden i nästan ett års tid nu. Hans mamma är en av de mest omtänksamma och snälla människor jag har mött.

Igår sände hon mig ett sms om att hon varit förbi här hemma och ställt av två påsar kläder efter sin son till min lillprins. Det är fjärde gången hon gör det. Kläder som ser ut som nya och verkligen kan användas av en pojke till istället för att kastas. Visst är det en tanke vi alla har när barnen växer ur kläderna, men som vi alltför sällan genomför.

Du ska bara ha ett STORT TACK!!!

Jag har mina 3 ungar i sängen - storsovandes! - fortfarande så jag sitter pt och går igenom allt som hon kom med. :-) Tack T!

Höst

Idag vaknade vi till ett dundrande regnväder. Himmlen hade hade fullkomligt öppnat sig och den bara fortsatte ösa ner vatten i flera timmar. Märkligt nog kändes det nästan bara skönt med ett ordentligt regn.

Jag och lillprinsen gjorde iordning morgonmat till oss alla, förutom T som som vanligt åkt tidigt in till kliniken. Sen gick lillprinsen försiktigt in först till storsessan och sen till lillsessan. Han klappade de försiktigt på kinderna och gav dem mjuka kramar tills de vaknade. En underbar syn :-)

"De gamle" från Fjelstrup kom för att passa alla barnen idag. Dagmamman är ju fortfarande semesterstängd. Jag tror att de allesammans har haft en bra dag. Tusen tack ska ni ha för hjälpen idag. Inte minst för att Ni övar prinsessorna i det danska språket. Det betyder oerhört mycket. Tack ska nu ha. Hoppas Ni får en bra avslutning på Er semester nu, men en masse hygge :-)

Vid middagen frågade storsessan om vi kunde gå ut och gå ikväll. Vi, eller snarare jag, har varit lite slarviga med powerwalkandet den sista tiden och jag tror hon tycker det är skönt att komma ut. Nu var det ju min tur att natta lillprinsen ikväll så hon valde helt sonika att gå ut och gå själv. Hon bytte om till träningkläder och tog regnkläder på. Sen gick hon med raska steg iväg med äggklockan i handen. Som vanligt gick hon en kvart bort, vände, och gick en kvart hem igen. Har jag bara världens duktigaste tjej eller? Jag är så stolt över henne :-)

Nu blir det snart sängen för mig också. Sov gott allesammans!