Skavsår i öronen och feber

Jag fick lillsessan som sällskap när jag gick till dagmamman för att hämta lillprinsen. Trevligt, tänkte jag.

Men hon tog sin Ipod med och med hörlurar på huvudet gick hon tre steg bakom mig och dansade och småsjöng hela vägen ner. Ganska tråkigt sällskap, tänkte jag.

Men det fick jag äta upp med råge på vägen hem för då gick hon och snackade non-stop. Precis som den nyfikna, frågvisa, tjattrande och kvittrande 7-åring hon är. Underbart någon gång i lagom liten portion men i tjugo minuter nästan outhärdligt ;-) Hi hi!

Hon har prövat FDF ikväll. Jag vet inte helt hur det ska beskrivas, men det närmaste jag kommer är att det är som scouterna. Idag hade de sjungit, lekt och pratat i "burk-telefoner"
Hon kom hem och var helt lyrisk - det ville hon absolut fortsätta med. Och ja, hon ska få prova tre gånger och det lutar väl åt att hon ska fortsätta.

Men upp som en sol blir ju ofta ner som en pannkaka och hennes kväll slutade med närmare 39 graders feber. Är det månne hennes (o)tur nu att bli sjuk... Hoppas inte...

Barnen sover i sina sängar, T ligger i källaren och hostar och jag sitter som vanligt parkerad i soffan. Har så himla svårt att gå i säng. Det är ju inte det att jag inte är trött, det är bara så skönt att sitta för sig själv en stund. Men snart...
God natt!

Eftersyn av en oskuld

Idag var jag på 8-veckors kontroll. Det läkarbesök som man gör 8 veckor efter förlossning. Läkarbesök är ju aldrig skojiga och i synnerhet inte när man ska dra av sig byxorna och ligga och spreta med benen. Bara att ta tjuren vid hornen...

Jag har inte varit speciellt bekymrad denna gång och det var det heller inte någon anledning att vara. Läkaren sa att om han inte vetat om att jag fött 4 barn skulle han tro att jag var oskuld. :-)) Snacka om komplimang!

Så även fast utsidan är lite sladdrig och slapp så har jag ett inre att vara stolt över ;-) Fast föresten går det ganska bra med utsidan också - jag har tappat nästan alla gravidkilona nu. Bara 3 kilo kvar och dem sitter nog kvar tills jag slutar amma.

Så efter dagens godkända eftersyn kan jag börja träna igen. Det ska bli sååååå skönt att få komma igång :-)) Jag börjar nog med lite planering redan ikväll ;-)

En helt vanlig söndag

Nja, helt vanlig morgon var det inte eftersom jag vaknade med lillebror som enda sällskap i sovrummet. T är deporterad till källaren eftersom han i det närmaste hostar lungorna ur sig när han ligger ner. Väl uppe möttes jag av T och lillprinsen, men sessorna hade ju sovit borta båda två så vi var bara den lilla familjen till frukosten.

Storsessan kom hem lite snabbt för att byta natt-väskan till bad-väskan och for sedan till swømmestadion. Lillsessan följde med mig på handling hon. Alltid trevligt med sällskap.

Eftermiddagen handlade mycket om handboll...

Innan det var dags för sänggång gjorde jag madpakker tillsammans med sessorna. Lillsessan var stolt och berättade stolt att hon kunde tänka sig att göra sin madpakke själv lite oftare faktiskt. Jo, för då får man ju det som man vill ha det. :-) Hon menade fram för allt att hon får möblera i matlådan som hon vill ha det ... Hi hi! Sötnosen!

Man och barn sover. Jag har krupit upp i soffan och ska se klart "Wallander" innan jag också hoppar i lopplådan.