Stor dag imorgon

Imorgon är en stor dag. Imorgon ska lillebror börja på dagis. Va? Redan?

 Kan det verkligen vara så att min allra sista mammaledighet nu är över? Ofattbart!

 Men det är den bittra sanningen. Lillbror, endast 8 månader gammal ska imorgon starta på dagis.

 Min känsla inför detta är mycket kluven. Självklart blir det helt kanon att få börja jobba lite igen och få använda hjärnan på lite annat än barn och hushåll. Meeen, han är ju sååå liten. Dessutom är han min första som varit extremt mammig. Jag har tidigare inte haft några som helst problem att lämna mina hjärtegull till någon annan som jag haft förtroende för men med lillebror vete sjuttsiken. Jag är inte alls redo den här gången... :-(

 Blä! Det är faktiskt med lite oro jag går i säng ikväll. Bara jag inte smittar min ängslan över till honom.

 Fy! Usch! Bäst att gå i säng och förtränga klumpen i magen...

 Natti natti!

Ordning och reda

Efter att jag, och alla andra invånare i Esbjerg, varit och storhandlat tog vi tag i hyllorna i garaget. Allt som varit, är, därute har hittills legat huller om buller på golvet. Nej, det kunde inte ens kallas ett ordnat kaos. Det var verkligen kaos.
Men hyllorna som T var och inhandlade tidigare i veckan sattes idag ihop och nu återstår "bara" att få allt upp på hyllorna och dessutom få det någorlunda strategiskt på plats.

 Båda pojkarna var med och hjälpte till. Grannarna måste ha haft ett underbart skådespel att se där vi stod på gräsmattan och stävjade lillprinsens utfall mot lillebror samtidigt som vi gång efter annan fick rädda diverse ägodelar som han hittade i garaget från att bli till fiktiva fiskar i vattenkannan. Lillebror skulle ideligen rensas i munnen från maskrosor, mossa och annat smått och gott. Han klättrade förnöjt omkring både på och över de hyllor vi var igång med att sätta ihop.

 Ha, ha, det måste sett otroligt skoj ut :-)

 Nu är det gjort. Hyllorna är uppe och på plats. Organisering kvarstår men det får bli en annan dag.

 

Sökt skugga och godis från trädgården

Idag har solen igen strålat från en mer eller mindre molnfri himmel. Jag som älskar solen och själv tycker att jag fått på tok för lite av den varan denna sommar gjorde allt jag kunde för att lapa d-vitamin. De små däremot var ju mer eller mindre tvungna att vara i skuggan hela tiden.

 Lillebror fixade det på sitt vis


och då och då fick han sällskap av lillprinsen


Men ibland ordnade lillprinsen det på sitt egna finurliga lilla sätt


 Eftersom jag glömt lillebrors solhatt hemma fick jag improvisera med en näsduk

-men det gick ju bra det också.

 Jag och T har idag plundrat svärföräldrarnas trädgård på en massa godis. Och nu har vi frysar som bågnar av röda vinbär, körsbär och plommon. Jag inledde mitt syltande med att här ikväll koka ett par burkar med röda- och svarta vinbärs marmelad. Allt det andra ska jag fundera lite på vad det ska bli. Men gott blir det - det är ett som är säkert :-)