Effektiv trots värmen

Nätterna är sig lika, bortsett från att jag har stängt butiken för nattgäster som återkommer med mindre än 3 timmar mellan besöken. Lillebror sover fortfarande uruselt men jag tror och hoppas att han snart accepterar att mjölk-drive-thru är stängd...
Imorse vaknade han tidigt, redan kvart i 6. Kom över till min säng och käkade lite och var sen klar att stiga upp. Sen kom de andra barnen upp ett efter ett. Jag hängde en tvätt ute på tork och passade på att plocka lite rabarber och göra en rabarberpaj.

 Vid tolvtiden gick jag och sessorna + en vännina till parken och mötte møfregruppen. Vi hade en mysig picnic i skuggan av ett träd. Mysigt!

 Vi har haft så varmt så varmt idag. Någonstans hörde jag 28 grader och det stämmer nog ganska bra det. Ingen av oss var speciellt sugna på mat vid middagstid så vi väntade helt enkelt med att äta till lite senare. Man blir bara inte sugen på vare sig att laga eller äta när det är så varmt. När vi gick in allihopa vid 20-tiden så var det fortfarande 24 grader ute. VARMT!!!

 Mer intressanta saker än så har jag inte att berätta idag. Ciao!!!

Första dagen på sommarlovet

Och vilken dag vi haft. :-)

Värmen har nog slagit alla rekord idag. det har kunnat märkas på lillebror då han varit lite extra gnällig idag. Han har ätit nästan hela dagen och druckit massvis. En varm dag som idag är det perfekt med alla frusna istärningar jag har med frukt i frysen. 15 sekunder i micron så är det tinade och kan ätas som kall fruktmos.

 Lillprinsen kom iväg till dagis och jag åt en tjejfrukost med sessorna. Sedan gick vi till skolan och hämtade hem en kompis till lillsessan från fritids. De har varit ute i området och lekt, varit inne och lekt och till sist inne hos grannen och haft vattenlek. 

 Storsessan har varit lite hemma och lite hos väninnan.

 Jag har faktiskt unnat mig en stund i solen med min bok, passade på när lillebror sov i vagnen i skuggan av ett träd. Kvalitet!

 Efter middagen vittjade jag mina mördarsnigelfällor och laddade dem ny frisk öl. Det gick ett par minuter så började de små äcklen krypa mot ölen - mot döden. He he he!
Sen skördade jag och lillprinsen våra svarta vinbär. De var så klara så de hade börjad trilla av själva. En påse härliga svarta vinbär ligger nu ifrysen. Hmm, ska det bli marmelad eller en del i en blandsaft. Eller ska vi bara äta dem som c-vitamin/antioxidantpiller?

Nej .nu ska jag i säng. Det är ju en dag imorgon också ;-)

I goda vänners lag på Fanø

Kollegan I som bor i London var "hemma" på besök tillsammans med fem vänner. Tre av engelsmännen träffade faktiskt i samma sommarhus för ganska exakt 2 år sedan. Mycket trevliga människor :-)
Och i lördags var vi bjudna ut till sommarhuset på Fanø på en bit mat. Vädergudarna var med oss och det regn som var utlovat höll sig borta och dagen bjöd istället på solsken.
Och tur var väl det då vi var 11 vuxna och 6 barn som skulle utfodras ;-) Inne i sommarhuset hade vi aldrig fått plats utan det var trädgården som gällde.


Lillsessan gav lillebror gröt när vi kom fram


Alla fyra ungar på samma bild - det sker inte ofta ;-)


Nedslagen bland barnen i solen trivs jag


Mitt i solen under en svart filt - hmm, märkliga ungar man har ibland


Lillprinsen fann en stol i passande storlek


men tyckte nog att solen var lite väl skarp


Lillebror fångade en massa uppmärksamhet


Efter maten gick vi till glassbaren och åt varsin glass - mums!


Rolig bild. E står i köket och diskar - håller en tallrik framför ansiktet samtidigt som lillprinsen kommer körande ut på sin motorcykel


moi!


moi! - igen

 Vi hade allihopa en skön dag i sällskap av goda vänner.