I Legoland-land

Söndagen såg ut att vara en frisk dag för hela familjen. Ingen hade feber vid uppvaknandet så vi beslutade oss för att ta en halvdag på Legoland i alla fall. Vädret var inte helt på vår sida utan det småregnade lite till och från men vi satsade på en lugn dag...

 Fler än vi trotsade vind och regn och var på den stora parken. Det var värre än vad vi trodde. Många turister både från Sverige, Finland och Tyskland fick vi trängas med. Men mne ingen stress och press utan bara njuta så gott det gick blev vårat motto.

 Något som slog mig när jag skulle mata lillebror är hur förbaskad ego en del är. Det finns ett fint Baby care rum på Legoland. Här kan man byta blöjor - blöjor och tvättlappar finns till alla, man kan sitta ner och amma - amningsinlägg till de som behöver, värma mat och mata - micro, flaskvärmare, barnstolar finns. På dörren står det tydligt med både text och symboler att man INTE får ta med sin barnvagn in och att man INTE får äta sin matsäck (de vuxna alltså) därinne. En dag som denna när det är många som vill nyttja rummet borde väl reglerna hållas mer än någonsin - det gynnar ju oss allesammans. Men nej då. Det finns ju alltid någon idiot som liksom står över oss andra. En mamma och hennes spädbarn som trologtvis somnat efter matning satt i en soffa. Bredvid henne sitter den feta väninnan och tar upp en plats. På bordet har de dukat upp med chokladbollar och kaffe. Och på den andra sidag mamman står hennes barnvagn. Dessa två kvinnor tar alttså upp bra mycket mera plats än nödvändigt vilket resulterar i att en mamma står upp och matar sin dotter som sitter i matstol. En annan mamma har sin telning i knät och matar. Och jag har lillebror i knät och matar och använder en liten matstol som bord. Detta ser de där två damerna inte som något problem verkar det som . De har det ju bra där de sitter.

Inte vad vi tänkt oss men trevligt ändå

Jo, lillsessan låg i feber på över 39 grader hela lördagen. Även hon var alldeles dagvild när febern gick ner på kvällen och visste inte alls vilken dag det var.
Vi andra tog en tur på byn och uträttade lite ärenden medans lillsessan låg hemma och sov. Det var ju inte vad vi tänkt oss den här helgen men vi som var friska hade en trevlig dag i alla fall...

Näste man till rakning

Storsessans feber verkar ha gått ner helt nu. Hon har svettats ur ordentligt och ligger stabilt på 37 grader sen 19-tiden. Stackars stora prinsessan tror att hon har kommit till framtiden. Hon minns att hon gick i säng igår kväll men av dagen idag minns hon ingenting. Hon trodde att hon skulle komma upp för att äta frukost när jag gick in och väckte henne till middagen. Usch, vad obehagligt det måsta vara att inte veta var dagen tagit vägen. Flera gånger har hon frågat om det verkligen är fredagkväll. Lilla tossa!
Ögat förresten - det är mycket bättre :-)

 Tyvärr så har denna mystiska feber slagit ner nästa prinsessa nu. Vid 21-tiden visade termometern på 37,9 och den har sakta stigit till 38,6 nu. Så om det ska vara som för de andra så har hon nu ett hett dygn framför sig...

 Det är bara så typiskt att barnen ska bli sjuka nu när vi hade en så skojig helg framför oss. Nåja, det kommer fler helger men nu hade vi planerat och verkligen sett fram emot att roa oss på Legoland denna helg. Prutt också!

 Nej, det blir nog inte skojigare än så här ikväll - God natt!