Hard working girl

Min stora prinsessa fick beröm och beröm och åter beröm när vi var till hennes utvecklingssamtal igår. Hennes utveckling i danska och engelska var de mäkta imponerade av. Det har har verkligen gått framåt. :-))
Matematik är fortfarande en liten achilleshäl. Hon tycker det är skoj, men slarvar lite med att läsa instruktionerna och då blir det lite tokigt och suddgummit får arbeta mer än pennan... Och så är hon lite slarvig med att ställa upp det snyggt och prydligt. Skärpning med det! ;-)

Jo, lite att jobba med hemma har vi. Vi fortsätter med att träna tabellerna, nu är det bara 7:an, 8:an och 9:an som är lite knepig så snart kan hon det. Engelska vill jag gärna att vi ska hinna med att träna mera. Engelska är ju sååååå nyttigt att lära :-)

 I allt : Världens bästa stora prinsessa med en språklig utveckling som imponerar :-))

Julstrumpekalender

På killarnas dagis har de en trevlig tradition så här inför jul. Alla barn ska ha med sig en namnmärkt julstrumpa som kan innehålla egentligen vad som helst. Det ska vara anpassat efter åldern på den avdelning de går på men annars är det bara fantasin som sätter stop. Det kan vara små russinpaket till alla barnen, chokladtomtar eller pepparkakaor eller vad som helst. JAg, som alltid ska vara "kärringen mot strömmen", valde att fylla julstrumpan med något mindre onyttigt. På lillebrors avdelning ska de få nöjet att läsa en bok om bondgårdens djur och på lillprinsens avdelning ska de få lära mera om motsatser och olikheter. Alltså en bok ligger det i julstrumpan.

 Varje dag under december månad kommer de dra lott om vems strumpa som ska öppnas - precis som en julkalender. Fiffigt va!Här hänger alla julstrumporna på lillprinsens avdelning. Det är den i mitten med stjärnor på som är lillprinsens.Och här är lillebrors. Också hans strumpa är det stjärnor på.

Annars flyter det visst. Lillebror älskar sina ett-års presenter. Köket och gå vagnen är klockrena favoritet :-))

 

 Ciao!

Ett helt år

Idag är det lillebrors fördelsedag.
Hurra hurra hurra!!!!!