Halvdan

Det vore ju synd och skam att säga att jag är frisk. Men till åkte jag j alla fall idag.

Det har varit skitjobbigt att jobba och svetten har runnit längs ryggraden nästan hela tiden. Men det som besvärande lika mycket var att det var så knepigt att prata.
Jag har ju kämpat med mina danska skorrande r i över tre år och nu till sist så sitter de där. Men med en hals som liknar något som blivit attackerat av en handgranat så är det faktiskt omöjligt att uppnå fullt gröt-uttal. Så min åkomma har inte kunnat döljas... ;-)

Nå ja, kort dag idag. Storsessan skulle hämtas efter en hel vecka på lägerskola. Hon har haft en kanonvecka verkade det som. Gladeligen har hon berättat om alla förnuftiga och mindre förnuftiga upptåg hon varit med om.
Välkommen hen älskade unge. Känns nästan som hon växt bara på en vecka, och blivit jättestor....
Jag tror jag talar för oss alla när jag säger att hennes hemkomst var efterlängtad. Killarna blev jätteglada. Ja, lillsessan också även fast hon visar det på ett annorlunda sätt.

Vi har fredagsmyst med hemmagjord pizza och trängsel i soffan. Mysigt!

Så skönt att alla är hemma igen. :-)

Hederliga streptococcer

Så sjuk som jag var igår - det var länge sedan.
Febern låg och studsade mellan 38,0 och 38,9. Och eftersom min normaltemp ligger på 36,6 så innebar det mycket feber. En kamp mellan frysa och svettas hela tiden.
Jag sov hela dagen och kvällen. Och jag lovar att det ska mycket till innan jag överger hushållet för sängen...

I morse var febern nästan borta men minsta ansträngning, såsom att få på sig kläder var en kamp. Så jag stannade hemma från jobbet idag också.

Det fanns ingen tid att få hos läkaren utan det var bara att åka ner i den öppna mottagningen. Och det var såklart mellan 16 och 17 så det blev till att ha småkillarna och lillsessan med.
Att sitta i ett väntrum vid den tiden, ja det kan väl vem som helst räkna ut hur kul det var...

Halsprov tog läkaren och som jag misstänkte - gamla hederliga streptococcer. Blä!!!
Fast ändå bra på något sätt för då hjälper ju penicillin.

Så nu knaprar jag piller ett tag. Så ska jag nog bli frisk igen. :-)

Sjukt

Det händer inte ofta. Nej, det händer väldigt sällan. Faktiskt har det inte hänt sedan jag kom tillbaka efter mammaledigheten i augusti förra året.

Men jag kände att något var på gång igår kväll när jag gick säng. Huvudet sprängde. Det dunkade i öronen och liksom kändes som jag befann mig under vatten. Ett fruktansvärt tryck i huvudet. Halsen började också tjocka till sig.

Och ja.... Jag blev sjuk... :-(
 
Jag pallrade mig upp i morse för att ordna så ungarna kom iväg. Men istället för att åka till jobbet så åkte jag raka vägen hem och bäddade ner mig i soffan.
 
Shit! Jag är liten nu....
 
Men om det ska vara rätt och riktigt så ska en dags extra sömn göra susen. Så nu ska jag sova....