Reflektion

Ikväll kom jag att tänka på en sak. Hur får man de små att somna när de stora ser på tv när man bor i husvagn eller tältar? Jag campade alltid varje sommar, och vinter, med min familj och kan inte minnas att det någonsin var något problem för mina föräldrar att få min lillasyster att somna när jag och min storebror var i samma husvagn. Har jag förträngt hur det var eller var det bara en simpel sak?
 
Jag och min lilla familj spenderar natten på hotell och det tog ikväll en dryg timme och flera gråt och "slagsmål" innan lillebror först och till sist lillprisnen kapitulerat och nu sover gott. Sessorna har suttit knäpptysta och bara tittat på tv. 
 
Dilemma! Hur gör man? Låter man de små vara med tills de är så övertrötta så att de stupar? Eller håller man fast vid lite rutiner och försöker få de små att somna i hyfsat normal tid?
 
HUR SOM HELST SÅ NU SOVER DE SMÅ SÅ NU KAN VI MYSA LITE MED DE STORA. OCH NU PLÖTSLIGT KAN JAG BARA SKRIVA MED STORA BOKSTÄVER? MÄRKLIGT...
 
NÅJA, GOD NATT!

Det är kojdag idag

Vi har haft några jättefina dagar med sol och bad. Badplatsen vid gamla simplatsen har vi varit vid. Alla ungarna och T har badat i en skön Oresjö. Till och med jag kom ner i vattnet helt ner till naveln, eller säger man upp till? Men sen gick det inte längre. Jag är nog den största badkrukan som går på denna jord. Över 25 grader i vattnet - då är det skönt.

Men idag är det kojdag, som morfar skulle sagt.
Regntunga moln och faktiskt ganska kallt. Regnkläder på och ut och slåss med myggen kanske? Vi har en del göromål i skogen så ut måste vi nog.

Det var dagens internet-kontakt. Ni kan tro att det är härligt med total avstängning. Inga mail att titta på, inga telefoner som blingar till av inkommande sms. Vi är så avskärmade så det känns som man är tillbaka 10 år i tiden. ;-)

Vi hörs snart igen!!!!

Vi tar dagen som den kommer

Efter att vi skrapat upp spillrorna efter stressade mig och T så kom vi iväg till Sverige. Resan till vår första pit-stop gick bra. Värnamo och High Chaparall. Och semesterns första dag bjöd på SOL!!!! Jag och T och killarna lekte cowboys och sköt på allt och alla med de nyinköpta gevären och pistolerna.

Vi brände av en massa energi på High Chaparall innan vi åkte vidare mot Dalarna. Vägen upp innebar flera nära djurmöten. Tranor vid flera tillfällen och rådjur såklart. Men närmast var nog älgtjuren som sprang bredvid bilen på bara 3 meter i lite mera än 50 meter innan den vek av in i skogen. Där satte sig hjärtat i halsgropen vill jag lova. Men spännande :-)

När vi kom upp till slutdestinationen Djupis så var klockan halv elva på kvällen och vi var trötta allihopa. Snabbt bädda en säng och sedan bara sova. Det var endast 11 grader i stugan när vi kom och en timma senare när jag kröp ner så var det 13 grader. Kallt som in i bomben , men vad gott vi sov :-)

Söndag eftermiddag, efter att jag och T och killarna hunnit besöka gammelmorfar och moster och morbror så kom mina föräldrar och de hade mina älskade prinsessor med sig. Ett kärt återseende. De har varit med sin pappa i hela 3! veckor och jag kan säga att jag saknat dem... Härligt!!!!

Sedan har vi haft en regndag med blåbärsplock och lite fiske. Och idag har vi njutit av lite sol, blandat med årets första hjortron och fiske. Lillsessan har fått 2 mörtar och 4 aborrar - små men ändå... :-)

Nu har jag nog lånat datorn nog för idag. Vi har ju inget internet här uppe - och det är SÅÅÅÅÅÅ SKÔNT!!!!! Vi har ju semester!!!!!

Märkligt inlägg, men så blev det ;-)

Hej hopp!!!!