Vill så mycket men struntar i det

Nu när man har så många ledig dagar hemma kunde man hunnit med en himlans massa saker. Det finns otaliga projekt som bara står och väntar på att avslutas.

Det lilla kontoret i källaren till exempel. Ett tillhåll för tavlor som inte har någon naturlig plats på någon vägg. Och en gigantisk hög med gamla tidningar - slänga eller spara? Och sist men inte minst alla spindlar som håller fest under skrivbordet därinne. Jag kunde lätt spendera en dag därinne och sortera och ordna.

Och garderoberna inne hos killarna. Det är alltför mycket kläder som aldrig mer kommer användas och kunde skickas vidare. Och då kunde jag ju få ordning i alla påsar med kläder i tvättstugan som "vi" ärvt från kusiner och liksom fulla på med "nytt" istället.

Men istället för att vara nyttig och städa så var vi i byn igår, jag och T och killarna. Vi kokade lite i affärer och köpte lite småt till påskäggen. Sen var vi bara hemma, både inne och ute. Lillprinsen fick premiärcykla på sin nya cykel utomhus och det gick galant

 
Idag undgår jag rensningen också. Jag sitter på tåget mot København. Mina stora prinsessor kommer hem idag. Det har gått snabbt denna vecka som de varit i Sverige. Men en vecka är precis lagom för att jag inte ska sakna dem fôr mycket. Snart har jag dem hos mig igen. 
 
nej, det här blir visst bara ordbajseri. Snart fremme. Ciao!
 

Påsklunch

Hela förmiddagen gick vi lugnt och stilla här hemma och förberedde påsklunch. Så lugnt som det kan bli med de två småmonstrena hängande i haserna -de fortsätter på den slagna banan och slåss och retas konstant.
Jag och T hade bjuder in några vänner på påsklunch -på danskt vis såklart.

Det svullades flæskesteg med rödkål, ljummen nybakad leverpastej med champinjoner och bacon, stekt medisterkorv, rökt rådjurshjärta, varmrökt kolmule och lax, äggröra, kokta ägg. Allt inmundigades med nybakat rugbrød från bagaren.
Det var jättegott. Jag är ju annars riktigt trött på rågbröd och kalla pålägg som äts till lunch varje dag men det här - varmt och nylagat - smakade mumma.

 
 
 
 
Vi hade en jättetrevlig dag och blev nästan inte av med gästerna ;-)
Gästerna har också två killar och leken mellan killarna gick utmärkt. 
 
Våra killar somnade som de skulle och jag och T delade en kebabrulle till middag. Vi var så mätta efter lunchen så en halv kebabrulle vid 22-tiden var allt vi fick ned. 

Skärtorsdag

Vi har överlevt dagen. En grov indledande mening kanske men stundvis har det känts så. Våra småkillar håller på att driva oss till vansinne.
De retas och slåss - konstant!
Och det triggar mig fullständigt till den icke så pedagogiska mor-varianten. De slåss och skriker åt varandra och jag reagerar med att gapa och ropa tillbaka. Inte stolt över mig själv....

Nåja, efter att de retas gallfeber på mig och T hela morgonen så gick vi ut och satte dem i arbete. De har lastat ved i sina skottkärror och kört runt till dôrren så lagret återigen är fyllt under öppna spisen. Medans småkillarna jobbade hittade jag glädjande vårtecken i trädgården. Snödroppar som trevat sig upp genom snön. Det ingav Hopp ;-)
 
 
Sen åkte vi ner till Tyskland och handlade. Killarna sov i bilen på vägen ner så där hade vi en lugn timme. När vi kom ner och väckte killarna var de sura som citroner och bara jävlades. Lillebror skulle prompt bäras och lillprinsen ville ligga ner i vagnen. Det var nära att vi bara vände i dörren kan jag säga. 
Det gick bra till sist ändå och det var två lyckliga killar som fick köpa varsin liten ask med klubbor, även fast det inte är lördag idag. 
Vi handlade lite nödvändigt och en massa onödigt. Men skönt är det i alla fall att ha fyllt upp förråden med både läsk, festis och sötsaker. Korvar och bones och buljong och aluminiumfolie blev det också. 
 
 
När vi kom hem, till ett hem som haft besök av "rutan", så pyntade jag och småkillarna påskris. I flera minuter var killarna överens och de var stolta över sina kreationer. Vi satte också fram en liten kycklingfamilj som får representera vår lilla familj. 
 
 
 
Som tur var så hade jag några extra kycklingar som killarna kunde leka med efteråt. Lillebror lekte sött ett litet ögonblick innan han hämta sågen och började masakera den. Märklig fas han är inne i nu....
 
 
Efter middagen såg vi en gammal kult-film. Jumanji.....
Killarna satt som klistrade framför tv och tyckte den var riktigt spännande. 
 
 
Nu sover alla tre? killarna, även T tror jag. Han är fortfarande inte frisk. Feber igen här i eftermiddags. Han blir liksom aldrig frisk. Hela tiden sänkt och med influensa.... Tråkigt.... Jag tror jag låter T sova och sätter mig och sappar lite med fjärrkontrollen. Njuter av lugnt så att säga. Lugnt men ensamt.... 
 
Ciao!