Julnissen har flyttat in

Ikväll när killarna somnat fick jag äntligen upp dörren. Julnissens dörr. 
Jag har haft iden ett tag Och i förra veckan kom alla små söta detaljer som jag beställt från en internetsida som säljer tillbehör till dockskåp. 

Till imorgonbitti nöjer jag mig med att få upp dörren, med julkrans, Och stegen Och ett par nisse-träskor. Under december månad har jag planerat att vår julnisse ska få ställa till med lite besvär Och bus. Och i byrålådan har jag rekvisita såsom tallrik Med träslev, lykta, korg med ved, brevlåda Och julgran. 

Rackarns vad skoj det ska bli att se killarnas ögon Och miner när de får se det imorgon. Tjejerna får se det när de kommer hem. Kanske börjar de också tro på jultomten igen...

Just till imorgon har julnissen inte hittat på något bus, utan han har bara flyttat in. 

Jo, julsockorna är på plats också. Och en liten klapp ligger det däri Och väntar på den 1 december. 


Redo för december

Nu när lillebrors födelsedag är över kan jag bôrja koncentrera mig på december månad. En månad full av härliga traditioner, stress, god mat, förpliktelser, fest och umgänge med de bästa. 

Idag fredag var det sista dagen att lämna in julstrumpan på dagis. Traditionen säger att alla barn har en julstrumpa med fylld med valfritt innehåll. Vi valde att lägga en cd-film och chokladtomtar  i lillebrors strumpa och i lillprinsens blev det julpyssel och chokladtomtar. Killarna vet inte vad det är utan det blir en glad överaskning när det är deras tur att öppna. Det är den sortens julkalender som vårat dagis har. 


Månaders Goodiebox kom idag. En interessant liten låda med många nyttigheter. 


Fôrutom ansiktsmask, dag- och nattkräm, nagelolja, lakrits, volymspray, parfymprov och läppstift så var det också en parfymprov för honom. Gucci - pour homme, doftade jättegott :-)

Uppdatering på min förkylning låter som fôljer: bara lite snorig, hostar någon gång ibland men rackarns hes. Inne på dag 15 imorgon. Ska den aldrig ge sig den här gången?


Kalas - hela dagen!

3år! Otroligt!  Min lilla kille har redan blivit 3år!
 
En morgonpigg lillebror var med och fixade födelsedagsfrukost. Nybakade morgonbollar med påläggschoklad och äppeljuice, det var vad jubilaren valde. Vi andra fick både kaffe, apelsinjuice och marmelader varvat med nutelle. Och viktigasT av allt - lillebror fick sitta med flaggan. 
 
Efter frukosten var det paketöppning och han blev så glad för allt. Dinosaurusar, skjutare, minja-turtel, minja-handduk och en alldeles egen cykel. 
 
 
 
Vid halvtio tiden kom killarna från dagis på kalas. Det lektes med ALLT i båda killarnas rum och de smaskade äppelskivor med sylt och florsocker och självklart blev det också tårta. 
 
 
Jag skjutsade mina killar tillbaka till dagis lagom till lunch och hann med lite jobb också. Snabbt hem och krama mina fantastiska tjejer och mina fôräldrar hejdå. De åkte till Sverige. Tjejerna ska få komma upp och möta sin nya lillebror och mamma och pappa ska hem igen. Attans vad tomt det blir nu igen....
 
Till kvällen blev det mera födelsedagsfirande för lillebror. Farmor och farfar kom förbi och grattade. 
 
Jag känner mig som om jag genomgått en meltdown och ska nu i säng. 
 
Stort grattis till min älskade kille. Tack för att jag får vara din mamma...