Skogstur Och bytur

Vi ankom till Ole Och Lisbeth sent igår kväll. Och efter lite övertalning somnade alla barnen Och även jag Och T efter en lång dag. 

Vi vaknade upp till en blå himmel, solsken Och fågelkvitter. Ljuvligt!

En härlig skogspromenad i storslagen natur till Ekkodalen fick bli dagens aktivitet. 
Sedan åkte vi till Svaneke Och strosade i småbutiker. Handgjorda smycken, vikingaföremål Och udda keramik. Vi har tittat på hur man gör karameller. Påminde mycket om polkagrisfabriken i gränna. Lite glasblåsning har vi sett också. Lunchen intogs på Bryggeriet. Vilken mysig liten by. 
Ungarna har lekt med hunden Och katterna Och vi vuxna har slappat. 

Nu är bålet tänt Och snart ska vi grilla. 

Det är härligt med semester. 

NU!

Nu är det vår tur. Alla andra har haft semester medans vi gnetat på i värmeböljan. Men nu så. Nu ska vi också ha semester. 

Första stoppet blev i Odense. Vi fick se vår nyaste lilla kusin som ankommit. Sicken liten Sötnos!


Sedan fortsatte vi österut. Vi hade hoppats på strandväder men i köpenhamn regnade det. Vi åkte då vidare till Malmö Och terroriserade i ett köpcenter. Puha! 

Nu är vi på väg ännu längre söderut. Ystad. Och färjan till Bornholm. 

Vi hörs!

Mat, sol och vin

En helg som mest ägnats åt mat och sol och vin. Och där emellan lite bad. 

T fick en ide om att vi skulle lyxa med krabbklor till lunch i lördags. Så det blev det. Kokta krabbklor på franskbröd. Vi var udrustade med liten gaffel och sked. Sked att slå med. Det var några hårda saker det där och både skal och krabbkôtt sprutade både runt i köket men också i hår och på kläder ;-)
Men rackarns vad gott det var. 
Barnen var nyfikna och smakade allihopa och det var nog bara lillsessan som inte tyckte om det. 


På kvällen kom Lars och Anja över på tapas och vin. Vi beställde tapas från en liten resturang som också levererar. Perfekt och utsökt. 
Det blev för mycket mat och vin och för lite sömn, men trevligt var det. 

Trots meterologernas hot om massa regn och åska under helgen så har vi bara fått en rejäl skur med några få smällarunder lördagskvällen. Och idag har det varit soligt och varmt igen. 
En tur till badbryggan och krabbfiske blev det. Och bad.... Jag var bara i till midjan men hann i alla fall känna att det var skônt i vattnet. Grannarna kom över och grillade ikväll. Testosteronsprutade nötbiffar from America. Och min hemmagjorda bearnaisesås. Mums! Och så lite vin igen. 
Vi börjar ju nästan komma i semesterform ;-)