St Hans Och ny cykel till lillsessan

Efter nästan elva jordsnurr fick igår lillsessan sin allra första nya cykel. Det är inte alltid lyx att vara en syskongrupp på fyra - då blir det ofta smarta inköp som ofta är detsamma som begagnat. Lika mycket som jag älskar att sälja våra begagnade saker - lika mycket köper jag använda funktionsdugliga grejer. Till, ibland, barnens högljudda protester. 
Men som sagt igår fick hon en helt ny cykel i kartong. Hon Och T kom hem med den Och gick direkt igång med att skruva Och fixa. Och det dröjde inte länge innan hon kom ut på sin jungfrutur. 

Mycket nöjd Och glad!

Lillebror hade feber igår Och fortfarande var han varm i morse. Så han Och jag har haft en hemmadag. LEGO , film, djurkrig, toabesök Och nagelklippning. Massor av toabesök. Han klarar sig så fint utan blöja nu Och har inte haft ett enda misstag på hela dagen. 
Minns ni hans krossade tå? Idag med lite hjälp lossnade nageln. Så nu håller vi tummarna för att det är en frisk ny nagel som kommet upp Och inte en för all framtid defirmerad. 
Det är St Hans idag. Vi tände bonfire Och grillade spett, marshmallows och pinnbröd. Och för att följa traditionen så kom det lite regn också. Precis som det alltid gör till midsommar ;-)

Solglasögon skyddar ju även mot rökt ;-)


Varsågod mamma! Ta en marschmallow till!

Ingen midsommar, steka fläderblommor och 4-rätters

I Danmark firar man ju absolut inte midsommar som i Sverige. Det är en helt vanlig fredag med skola, dagis och jobb. 

Fôr storsessan var det däremot ingen vanlig skola. Nej, hon skulle på kanot-tur med klassen. De åkte och satte upp tált för att sedan åka upp till kanoterna och paddan ner till tältplatsen. Skjern å var det de paddlade på. Efter några timmars paddling hade de kommit fram till tältplatsen och där grillade de och mös tills klockan var sent. Efter en annorlunda frukost med frallor och korv med bröd styrde de sedan kosan hemåt igen. 

Eftersom lillsessan också sov borta var det en lugn och stilla morgon för mig och T och killarna. Vi åkte på förmiddagen igår ut till østskoven och plockade massor med fläderblommor. Massor så vi kan få massor av både saft och den gudomliga citronmarmeladen. 

Vi passade även på att prova att steka fläderblommorna. En lite tjockare pannkakssmet och så steka i olja. Serveras med florsocker. Ack så gott!


Kvällen blev lite extra. Jag hade förberett en 4-rätters middag som smakade mums. Helt lamslagen av alla fantastiska smaker glömde jag att fota men fôrsök att föreställa er detta:

Matjessill-sallad på Leksandsknäcke med iskall öl. 
Små portinsformar med älgfärslasagne. 
Ryggbiff av älg som legat i öl och honung i 5 timmar. Snabbt brynt runt om i en slatt lingonsylt. Serverat med färskpotatis. 
Avslutningsvis en Pavlova med hallonsås och nyplockade jordgubbar och smultron från trädgården med vaniljglass. 

Vi kom inte i säng hungriga i alla fall. ;-)

Orange bälte och tapas-date

Nytt bälte till lillprinsen igår. Nu är han stolt innehavere av orange bälte. Jo, mammas är också lite stolt. 

Inre ro...

Bälte på


Efter bältesprovet grillades det korv och vi såg en Taekwondo-uppvisning av den stora gruppen. Lillprinsen tände till ordentligt och jag tror att en sandsäck kan vara en bra julklapp... 

Idag har vi nyttjat oss av erbjudandet om kvällspassning på dagis. Så jag och T passade på att gå ut på date. Bara vi två och vi gick på tapas-restaurant. 
Trevligt, mysigt och gott. 


Och efter ett glas vin en vanlig torsdag är jag prutt-trött och går nog bara i säng. 
Tack för idag!