Tvära kast

Igår var bjudna hem till J&G i Taulov på middag. De överaskade totalt och bjöd på fisk. Det är väldigt sällan man får fisk när man blir bjuden på middag hos någon tycker jag. Kanske för att många liksom jag är lite "rädd" för att servera fisk? 
Hur som helst så fick vi något så exotiskt som grillad Blue Marlin och grillade Tigerräkor med tomat- och spassissallad. Massa spännande smaker. Blue Marlin överaskade då det inte alls var som vanlig fisk utan mer som en ljus kotlett. Gott och spännande!Lite för mycket vin för mig och ett par för många glas rom för T för att kunna köra bil försvarligt gjorde att vi sov kvar, vi hade faktiskt varit lite taktiska och tagit med tandborste och linsvätska i handväskan ;-)

Ungarna hade haft mysig fredagskväll med farmor och farfar så det hade inte gått någon nöd på någon...

Lördagens middag stod storsessan för. Köttfärslimpa, med riven morot, riven lök och creme fraishe, och färskpotatis. Serverades med inlagd gurka och lingonsylt. Det var bara så gott! Lyckat!
Min inlagda gurka smakade precis som mormors - nostalgiskt gott alltså. Tänker alltid mycket på min gamla mormor som sitter där uppe någonstans och tittar ner när jag lagar och lyckas med mina klassiska gammeldagsa maträtter. Min inspirationskälla den där mormor...

Lång torsdag

Klockan ringde 03.20. Barnvakten kom lite i fyra Och då åkte vi ut till jaktmarken. Vi såg lite djur från bilen men från det att jag satte mig i tornet var det dödsstilla. På rådjursfronten men INTE på knottfronten. Det vimlade av knott och jag hade som ett pärlband av bett längs kepskanten. 
Inga skott från vare sig mig eller T men vi kom i slla fall ut Och fick lite frisk luft.  

Barnvakten hade tagit med sig killarna till sitt vanliga jobb så vi hämtade dem där, dvs vi hämtade dem på deras gamla Dagis. 
Sen hämtade vi lillsessan som varit med klassen på äventyr. Uteliv med övernattning i vindskydd. Vilken upplevelse. Det hade varit kanon, även fast hon nog inte sovit så mycket. Hon stupade i säng direkt när vi kom hem Och tog ett par timmar i fosterställning ;-)

Sovplatsen


Och som vanligt vill hon inte vara med på bild. 

Ledig dag, en lång en, som vi spenderade hemma. Mest småplock Och strosande....Det växer så knakar här hemma. Och färgerna är fantastiska. 

Kyckling på grillen

Köpte en hållare redan förra sommaren. Vet att det går lika bra med en ölburk, men på utförsäljningen för en 50-lapp slog jag till. 

Jag tog hjälp av ett recept som började "öppna en öl och drick upp hälften"... Så det gjorde jag ;-)

I med chili Och vitlök, pensla med smör, citronsaft Och olivolja. Sen fick kycklingen sitta över öl, rosmarin och en annan färsk ört ute från trädgårdslandet. Vet inte helt vilken då det börjar bli så vildvuxet därute, men jag tror det var dragon. Och sen i grillen en timme. 
Serverat med färskpotatis Och grillade grönsaker blev det till en riktig festmåltid


Mums!