Vi har köpt julgran

För att ha en tendens att alltid göra allt i sista sekunden så kommer här en total överaskning. Vi har idag, den 30 november, den första advent, köpt julgran. Jo, det är sant!

På väg hem från det Sønderjyske ringde vi vår julgranshandlare och han var hemma. Och det som nog blivit en vår viktigaste jultradition blev återigen verkligt. 

Vi valde gran. Och sen bjöds vi innanför och fick våfflor och varm choklad/kaffe. En trevlig pratstund medans barnen lekte med LEGO. Nej, inte alla - bara de små. 

Vi hade ingen släpkärra med utan band fast granen på biltaket. Så det var en spännande bilresa hem igen. Tänk om granen flög av?
Det gjorde den inte som tur var utan nu har vi fin gran som står och väntar på att det ska bli jul. 


Det är ju den första advent idag och jag har fått priset som den dåligaste mamman på jorden. 
Det är nästan inte pyntat här hemma. En futtig stjärna och ett endaste litet rött hjärta är vad som hänger. Och Inga julstrumpor hade jag tagit fram med den följden att det inte låg något adventspaket och väntade på barnen när de kom hem. Hm, får bli skärpning på fronten framöver

Mera tårta Och firande Och firmafest

Vi daskade upp med födelsedagsfika igen, nere hos de gamle i fjelstrup. Först kaffe Och tårta efterföljt av korv med bröd. Efter lunch åkte jag Och T utan barn hem igen för att förbereda för firmafest/julbord. 

Själva festen startade med laserskjutning, precis som förra året. Det är faktiskt riktigt skoj. Alla medarbetare med sällskap var med. Även vår höggravida fystränare som väntar tvillingar vilken dag som helst. 


Maten hämtade vi på vandrarhemmet Och den smakade kanongott!


En allt i allt perfekt fest. Så nu åtetstår egentligen bara disken. Men först ska vi hämta hem barnaskaran. Min bebis har blivit stor

Läskigt! Min lilla minsting har idag firat sin fjärde födelsedag. 4 år...

Han kom upp som en solstråle i morse och gick omkring och sjöng födelsedagssången i väntan på att alla andra skulle komma upp och morgonbollarna skulle bli klara. 
Han öppnade sina paket i sakta mak och åt morgonmat innan han började leka med dem. 
Tjejerna cyklade iväg till skolan och T lämnade killarna på dagis innan han åkte ner till jobbet någon timme. Jag hade tagit ledigt hela dagen och kunde i lugn och ro ordna med lite inköp och tårt-pyntning. 
Jag och T gick över till dagis med tårtan och sjöng födelsedagssången en gång till. 
T tog ett par timmar till på jobbet medans jag och killarna gick hem och mös. De lekte provade alla lillebrors nya leksaker. 


När 4-åringen fick välja blev det pizza till middag. Nja hans första val var risgrynsgröt men vi fick honom på bättre tankar ;-) 

En härlig födelsedag för minstingen som nu inte är så liten längre. 
Stort grattis älskade skrotunge!

Jag var nere på gågatan en snabbis Och vet ni vem jag mötte där? Jo, det var jultomtens hjälpare. Och han berättade att chefen är på väg. Skönt att höra, då vet vi att det blir jul i år också.