Frisör, jobb Och krassliga barn

Äntligen kom jag iväg till frisören. Jag klippte mig sist i slutet av oktober och för första gången på flera år kan jag säga att mitt hår har växt. Det är friskare än på länge och ser för en gångs skull levande ut. Tummen upp för det!

Det är hektiskt på jobbet och inte har det varit lugnare då lillebror har fått öroninflammation och lillprinsen har tappat aptiten och dragit på sig en riktig rethosta. Han hostar så han nästan kräks. Vi har pusslat med hjälp av farmor och förskjutning av mina patienter. Så det har gått ändå. 
Imorse var det storsessan som vaknade med feber så hon har varit hemma idag. 

Min kronhjort fick vi hem ikväll. Det var en rejäl hind som gav drygt 35 kilo kött. Men nu ligger det parterat och inpackat. 

Och som vanligt tickar klockan alltför fort. Vi är nu den på andra sidan av midnatt. Måste sova...

Mera hjort och handboll

Idag var det T tur att komma ut och luftas. Och tänk, han sköt en kronhjort. En fin 6-taggare. Stort grattis till den!Vi andra har haft lite slappardag idag. Vi har bakat bröd, och det är nog det mest kreativa vi gjort idag. 

Lillprinsen stannade hos en av grannarna medans jag och storsessan och lillebror såg lillsessan spela handbollsmatch. 

Igår när jag kom hem från min jakt lade jag ut en "skrytbild" på en Facebook-sida för jägare. Helt sjukt men bilden har fått över 500 likes! Det har jag då aldrig varit med om förut


Helt otroligt!

Strålande avslutning

Att det skulle komma lite snö i natt, det visste jag. Men att det skulle komma så mycket överaskade inte bara mig utan alla snöröjare i hela sydvästjylland blev tagna på sängen. 
Jag åkte 10 minuter innan jag hade tänkt men det var egentligen strunt samma. Inte en enda vägsnutt var plogad eller saltad. Jag for som en snorloska på vägen, men var otroligt glad över att jag valt lill-bilen med manuell växellåda och inte den stora med automatlåda. Bromsa var inte tal om utan överallt var jag tvungen att motorbromsa. På motorvägen gick det i 40-50 km/h och omkörning var inte ett alternativ. 
Endast 20 minuter sen kom jag till krogen där frukosten väntade. Det var inte bara jag som haft problem med lappmöglet så hela dagens tidsplan blev lite förskjuten. 

Kvart över 10 var jag uppe i mitt torn. Och innan jag ens hade rätat upp ryggen så kom det två kronhindar smygande mot mig. Ljudlöst Och försiktigt vände jag mig om Och fick in den ena i kikarsiktet. Hon gick långsamt framåt men så plötsligt stannade hon. PANG! Perfekt lungskott Och hon låg på visuellt avstånd. 
Tjo ho!!! Mitt första danska krondjur. 
Lite senare hoppade ett rådjur förbi Och efter det underhölls jag av två lekande ekorrar. 
Totalt blev det skjutet en hind, en kalv och 2 morkullor. 
Sicken härlig dag. Snö, vind, solsken och tösnö. 

Innan jag körde hem till resten av familjen serverades ärtsoppa. Mums!

T hade roat sig här hemma med barn och snö. Det hade gjort en finfin snögubbe som självklart hette Olaf. 

Lillsessan kom hem här på kvällen. Trött men otroligt glad för äventyret i København. 

Ett par grannar kom över också. Lite snack och skvaller blev det. Mysigt! Härliga grannar vi har.