40-årsfest och 6-årskalas

Jag och T var på fest igår. Generös 40-årsfest som i det stora hela inte saknade någonting. 
Maten tillagades av en av gästerna som till vardags arbetar som kock på Le Somelier i Köpenhamn. Fem spännande rätter hann vi igenom innan vi var färdiga. 

Skojig text möttes man av i garderoben. Tror nog festlokalen har använts som församlingshus eller liknande. 

Vi var nog de första som lämnade festen eftersom vi skulle hem och friskna till innan vår fantastiska lillprins skulle firas. 


6 år. Otroliga sex år har gått sedan lillprinsen dundrade in i våra liv. 

Sedvanlig sång och firande med nybakta bollar och paketöppning. Det var en mycket nöjd kille som konstaterade att fått nästan allt han önskat sig. Stora killen som faktiskt slussas över till skolvärlden inom kort fick en fin skolväska - med många olika fack och fickor. Han fick LEGO, bayblade, magneter och mera LEGO bland annat. 
Onkel T och hans flickvän med kusinerna Hjalte och Johanne kom över också. 

Som avslutning på dagen plockade vi med oss grannbarnen och åkte till leklandet. Skoj och lek och mat. Det var den perfekta avslutningen på lillprinsens 6-årsdag. 


Kloning, trädgårdspynt Och pedagoger

Till slut fick vi ihop söndagens pussel. T åkte med killarna ner till stadionhallen där lillebror skulle vara med i gymnastikuppvisningen. Lillsessan fick cykla till mötesplatsen där avfärd mot handbollsmatch var. Och jag körde med storsessan på Dance Cup. 
Hon var jätteduktig. Och hennes grupp slutade på en 3:e plats. 


Vi har äntligen fått upp trampolinen igen. Sablar vad hårt det var. De där fjädrarna är farligt hårda. Inga stora olyckor bara nöjda och glada barn. 


Första föräldramötet i skolan för lillprinsen är avklarat. Det är otroligt som de där pedagogerna kan få tiden att gå. Helt ok i undervisningen av barnen, men Hallå! Vi var vuxna människor i församlingen. Allt det de sa på över 1 timme kunde ha effektiviserats ner till 20 minuter. 
Självklart ska det vara lite visuel komplettering också. Men hur kan vi skriva 2015 i kalendern när de fortfarande lägger ett ark på over-headen?  
Ja, ja, slut på klagandet. Det ska nog bli bra. 

Veckans stora snackis - solförmörkelsen - blev lite av en flopp. Efter dagar med klarblå himmel var det idag mulet. 
Jag lyckades skymta solen ett kort ögonblick några minuter innan den nådde sin maximala täckning. 


Så har man sett det också. 

Vår ute, vår inne. Sol ute, sol i sinne

Förra veckan avslutades med koncert nere på Tobakken. Esbjerg största scen. Det var storsessan som tillsammans med "Stjärna för en kväll" gänget skulle genomföra finalen. Hon var inte en av finalisterna men alla deltog i de genemsamma sångerna. 
Tänk vilken häftig känsla att få stå på samma scen som de stora artisterna hållt koncert för fulla hus...
Veckan som gått har varit en riktig vårvecka. Lite kyligt på morgonen men en perfekt start på en solig dag med frisk luft. Ljuvligt!

Idag har vi varit nere hos några grannar som tänt upp i grillen. Det är något speciellt med vårens första grillkorvar. 


Våren fullkomligt exploderar därute. Och även om det är vackrast om blommerna får stå därute så kunde jag inte låta bli att norpa med några in också..