Djurpassaren

Det är en liten procedur både morgon och kväll. T öppnar till hönsen på morgonen. Jag ger kaninerna mat och vatten. Katten är ju gammal i gården och hon säger själv till när det fattas mat eller vatten i hennes skålar. 

När vi kommer hem från jobb, skola och dagis är det huggsexa om vem som ska få hämta ägg inne hos hönsen. Jo de har börjat lägga ägg. 

Jag tror att det är två eller alla tre av de röda som kommit igång. Vi har inte smakat något ägg ännu. Det sparar vi tills vi kan sitta allihopa och äta långfrukost tillsammans. 
Det är riktigt mysigt med de där hönsen. De har blivit riktigt tama. De äter ur handen på oss och vi kan klappa dem. När man kommer gående mot hönsgården kommer de alla 8 springande mot en och kacklar och snackar. 

Våra kaniner bor fortfarande inomhus. Och här ikväll har de sprungit lösa och busat. De är otroligt söta. 

Hästmarknad

I år inföll 1 maj och Stora Bededag på samma dag. Så det gällde verkligen att njuta av denna lediga dag eftersom vi liksom blivit snuvade på en röd dag. 
T är i skolan den här helgen så jag och barnen roar oss själva. 

Vi åkte till hästmarknaden i Korskro. Massa krims-krams att titta på. Och en hel avdelning med smådjur. Vi har tittat på höns och tuppar, hamstrar och marsvin, hundar och hästar, papegojor och kaniner. Åh, vad jag önskar att vi bodde lite mera ute på landet. Så man hade plats och möjlighet för flera projekt i trädgården i form av matnyttiga djur.  

Fastän jag nekat i flera år så mjuknade och smälte jag för alla fyra barnens vädjan. 
"Snälla, snälla mamma! Vi kan väl få?"

Så vi kom hem med två nya damer till hushållet. Två små söta kaninungar av rasen Lejonhuvad kanin. Otroligt söta. Och redan otroligt tama. 

Så nu ska vi visst ha fart i skickar-generna igen. Kaninbur och kaningård blir nästa byggprojekt. 
Vilken tur att det inte var hästar de tjatade om. Då hade vi nog fått lov att bygga om lite här hemma.