Skickat bort barnet

I natt hade han ont igen. Inte bara ont utan ONT. Efter allt som han varit igenom så går han nästan i panik när smärtan kommer. 

Den kommer oftast på natten. Startar plötsligt och går i böljor. 
Jag som haft en fissur, bara ett annat ställe, kan nästan föreställa mig hur ont det gör. 

Så där hemskt mycket sömn blev det alltså inte för varken lillebror eller mig eller T. Bah!...

Lillebror har varit med på jobbet ett par timmar idag. Vi litar inte riktigt på att personalen har koll på honom inne på fritids. Efter lunch var han hemma tillsammans med sina storesystrar. Mysigt...

Ikväll har vi skickat ner honom till farfar och farmor. Han, och vi, får en liten paus. Kanske är det lättare att ha ont när man blir lite bortskämd hos farfar och farmor...?

Jag har annars försökt pyssla om de tre andra. Laser-behandlat lillsessans knä, fixat med tvätt tillsammans med storsessan och kollat på trailers till den nya Minoins-filmen som har premiär på torsdag tillsammans med lillprinsen. 


Ingenting är som vanligt

Lilla söta lillebror. Som du kämpar på med att hålla humöret uppe. Nej, det var inte det här som var meningen när vi åkte in och skulle få den där rutinoperationen gjord. 


Hela tiden ska du få höra "försiktig nu, inte hoppa eller springa", "akta slangen" osv... 

Du är sååååå tapper!!!! Men vilken pärs det är....

Alla barnen har nu fått sommarlov. Även storsessan som inte bara har sommarlov - hon är klar med grundskolan. Ytterligare ett år på efterskolan har passerat. De säger att ett pr på efterskola är som 7 år i den vanliga skolan. Hon har utvecklats helt otroligt. Det var hårt att säga farväl till alla dem som hon levt så nära och tätt på under ett helt år. Många tårar och stora kramar krävdes innan vi åkte hemåt. 

Jag är så stolt över min stora dotter som genomfört grundskolan, plus ett extra år, men bravur - och med den bakgrund som hon har. Stolt som jag vet inte vad. 


Jag var också helt slutkört igåreftermiddag. Både efter en hektisk vecka och hämtning från efterskolan så jag packade geväret och åkte ut och satte mig og tittade efter en råbock. 
Ingen bock men fantastiskt himlaspel och ett krondjur som jag såg långt borta... 

Förestern så forlade vi ju Sankt hans i fredags också. Ingenting som en svensk midsommar men trevligt ändå. 

God mat. Trevligt sällskap och bål med häxa. 

Oro, kalas och spontanmiddag

Jag har sovit som en sten. Men ändå var jag så trött så jag var alldeles vimmelkantig när jag vaknade i morse. Men den friska luften har nog gjort gott ändå. 


Lillebror var hela förmiddagen tillbakadragen och ville ingenting. Det har verkligen tagit hårt på honom, allt det här. 
Men plötsligt innan lunch kom han och sa att han ville iväg på kalas hos en pojke i klassen. Han hade annars själv ringt och sagt att hann inte kunde komma. Jag skyndade mig och ringde för att berätta att han kom. 
Jag valde att stanna på kalaset om utifall något skulle hända. 
Vilket välkomnande! Pojkarna i klassen kom ut och sa till lillebror hur mycket de saknat honom den här veckan som han varit borta från skolan. Man blir bara så rörd helt in i hjärteroten. 

På baksidan har vi idag satt upp vårat stora tält. Barnsligt enkelt att sätta upp. Det är inga tältpinnar utan det är luftkanaler som håller det uppe. Enkelt! Perfekt!

Vi fick spontant middagsbesök från Oksbøl. Riktigt god mat och trevligt sällskap fick avrunda denna dag, som blev till en bra dag. Lillebror har det mycket bättre. Och som han själv sa det så kan han nog komma i skolan nästa vecka. 


T och killarna och lillprinsens kompis sover ute i stora tältet inatt. Jag har precis varit ute och stängt för hönsen. De är alltbra dumma alltså. Jag har alltid hört att höns hoppar upp på pinnen när de ska sova. Jo, jo, det stämmer bara inte hos våra. 

En höna på pinnen. Och 7 höns i rede. Dumma höns!!!