Sent hemma

Kan man starta dagen bättre än med ett dopp i bubblet?


Nej, inte om man frågar lillebror i alla fall


På vägen tillbaka till London körde vi förbi Stonehenge. En samling stenbumlingar. Eller en viktig historisk plats. Hur som helst vägrar jag att betala nästan 100 pund för att få gå med en guide runt stenarna. Vi valde istället att köra in på en liten grusväg och ta mig tusan så kunde vi, helt lagligt, komma nästan lika nära stenarna som dem som betalt sura pengar för att komma in. 

Flyget var, som vanligt när man väljer att flyga med Ryanair, försenat så vi var hemma sent. Tror klockan var halv två innan vi var i säng. Så det var skönt att vi hade en sista semesterdag idag. 


Så här fina blev mina horn efter att det blivit avkokta. 

Klockan är sent. Jag borde sova för länge sedan. Men min hjärna är fortfarande på semestermode. 

Puha, det blir hårt att komma tillbaka till jobbet imorgon....

Flera grottor och bubbelbad

Vi åkte lite längre västerut till flera grottor. Lite läskigt är det att gå inne i grottorna med flera hundra tusen ton över sig. Tänk om det skulle rasa in?!!!


Stenen i mitten av bilden är från istiden. Nästan lite svårt att greppa...
Precis som i Cheddar använder man grottorna till lagring av ost. Smakar riktigt gott.
Hela tiden liten risk för att små sten rasar ner i huvudet
Det var massor av sjöar i grottorna. Från dem kan man dyka till andra delar av grottsystemet. Inget för mig - skulle få klaustrofobi då tror jag.

När vi inte varit i grottor eller i anslutande lekland har vi bubblat. Vi var så tursamma att vi kunde få bo som allra första gäster i lyx-lodgen. Den är helt ny och som "försökskaniner" fick vi flaska bubbel till att avnjuta i bubbelpoolen. 

Läckert!!!

Titta vad vi fick när vi checkade in vid Wookey Hole Hotel.
Varmt och skönt och det gjorde ingenting att det regnade lite - tvärtom.
Ingen dålig utsikt här heller. Molnen rullar in över bergskammen
Skål i bubbel!!!!

Slutjagat, neanderthalare, grottor och promenad

Jakten slutade 2-0 till mig. He he! Nej, faktiskt så sköt T 3 bockar men ingen var stor nog att ta med hem. Så det blev jag som fick med mig 2 fina kranier med horn hem. De ligger redan nedpackade tillsammans med skitiga jaktkläder så jag får ta lite fina bilder när vi kommer hem. 

Vår jakt var ju som sagt en testjakt och våran bedömning är att man absolut kan komma hit på råbocksjakt. T hade en megastor, guldmedalj, framför sig den sista morgonen men kunde inte komma till att skjuta så de stora bockarna är där :-)

I torsdags åkte vi till Cheddar. Där besökte vi de berömda cheddar-grottorna. Man har hittat kvarlevorna från Cheddar-mannen som levde på neanderhalartiden. Även kvarlevor från grottbjörnar, hyenor och gigantiska kronhjortar har hittats både i och utanför grottorna. 

Imponerande!!!!

Droppstenar

Efter besöket inne i grottorna gick vi the Cheddar Gorge. En bergstur på 4 miles som inte var någon lätt match. Men småkillarna imponerade. Inte ett endaste gnäll!

Lillebror gled i leran ett par gånger men kämpade på med lera i både håret och på ryggen.
När det inte gick uppåt så gick det neråt ;-)
Puha...
Men vackert
Man måste stanna upp då och då och njuta av utsikten.