Så kom äntligen sommaren till oss

Vi har visst haft några fina dagar tidigare men det var först idag som man verkligen kunde känna att sommaren är här.

Ett rent helvete att jobba i värmen men jag är inte den som klagar utan konstaterar det bara. Svettigt och klibbigt.

När jag kom hem blev vi kvar utomhus nästan hela kvällen. Lekte med vatten och spelade fotboll. Lillprinsen tycker verkligen om att vara ute. Och vi också när det är sååå sköntInte i poolen men gärna bredvid och plaska mycketHan har inte helt förstått hur en vattenkanna ska hanteras utan han häller alltihopa över sig självInte helt tillfreds med att det inte kommer något vatten när han skakar på kranen

Ciao!!!

Var på grisen sitter kycklingen?

Nu när grillsäsongen på allvar dragit igång så har jag en liten undran....

 Min favoritbit att lägga på grillen är ju en saftig fläsk-karré. Mmmm, serverad med färskpotatis och tjock bearnaisesås - mmmmm

 Men här i Dk hittar jag ingenting i köttdisken som heter karré. Är det någon därute som vet var karrén sitter och vad den eventuellt kan heta på danska?

 Ja, jag vet att jag egentligen borde veta var på grisen som karrén sitter men just nu står det bara helt stilla...

 Annars har jag haft en superb dag först med en förmiddag tillsammans med mødragruppen och alla härliga ungar. Sen gick jag hem och medans lillprinsen sov satt jag på stenarna på baksidan och drog ogräs. En strålande solskensdag har det varit och jag har till och med blivit lite rosa på axlarna. Hi hi!!!

 Vi grillade biff till middag. Med sedvanlig pommes och bea till. Lillprinsen, han fick fiskbullar han och det tyckte han smakade minst lika gott.
Nu blir det soffan en stund innan det är dags för skönhetssömnen.

 Ciao!!!

Pruttar som en hel karl

Häromdagen när lillprinsen pruttade skarattade jag åt honom och daskade honom i baken. Genast pruttade han igen och skrattade och daskade till igen. Sen frågade jag om han kunde prutta en gång till  - och han tog i kung och fosterland - och han pruttade. hi hi!

Nu när vi frågar honom om han kan prutta kämpar han allt vad han kan, spänner varenda muskel i hela kroppen och tar verkligen i och han gapskrattar om det lyckas honom att klämma fram något prutt-ljud.

Ha ha ha!!! En riktig karl ska det nog bli av honom, han som kan prutta med vilje... ;-)