Blandat resultat på skjutbanan

Det var till skjutbanan vi skulle idag.
 
 
Jag och T.
 
 
En skjuttävling där man i lag om fyra skjuter på olika stationer. Liggande och sittande. 100 meter, 200 meter och 300 meters avstånd. Mycket nyttigt! Resultatet där är inget jag behôver nämna något om. Det kan ni lista ut själva när efter min bortförklaring "inskjuten med jaktammunition inte anpassad för övningsammunition". Hmm, gott omutrymme  till förbättring till nästa år. ;-)
 
när vi var klara med att skjuta åkte vi hem och avlöste barnvakten. Sedan åkte vi lite senare tillbaka till skjutbanan fôr att vara med under lottdragningen av vinster, tröstpriser till dem som inte sköt tillräckligt bra för att vinna ett riktigt pris ;-)
 
Medans vi väntade på att lottdaragningen skulle börja plockade vi björnbär. Det är ett fantastiskt bra björnbärsställe på 100 meters banan. Och när ingen skjuter är det ju fritt fram att vara där inne. Vi plockade allihopa och efter rensning var det hela 2 kilo bär vi hade fått med oss hem. Inte dåligt! Blir smarrig marmelad det. 
 
Jag vann ett tröstpris. Och där kan man se att jag är inne på en mans territorium. En fleecetröja i storlek xxl och en T-shirt i xl. Inte många småtanter som mig som kan passa i det.... 
Får se vem som ska få det....
 
Man får plocka försiktigt. Taggar överallt!
 
 
Lika mycket som hamnade i skålen hamnade nog också i munnen, och lite bredvid också. 
 
 
 
Svårt att fokusera på kameran när det är film på tv. Familjefilm, min systers barn välter Nordjylland. 
 
Nu är det natti natti!
 

Bio och klassfest

Det är lite hektiskt ibland. Logistik och planering och verkligheten är ett någon gång ett trassligt och lite knepigt pussel.

Ikväll har lillsessan varit i biografen med nästan alla tjejerna i klassen. Filmen över alla filmer - one direction This is us!
Hon lade redan imorse fram kläderna hon skulle ha på sig till bion och hon var fnittrig och full av förväntan när jag släppte av henne vid biografen.

Strax innan hade vi satt av storsessan vid en klasskompis. Hela klassen var inviterade till klassfest. Vilken kanonmöjlighet fôr henne att skakas ihop med resten av klassen. :-) De hade fått hamburgare, spelat brännboll, ätit tårta och bara haft det skoj. Det är en helt annan tjej vi har nu efter att hon bytt skola och klass. Så glad och avslappnad och ôppen på ett helt annat sätt. Och mognat har hon också. Både tiden och den ökade självkänslan har nog gjort sitt i det hänseendet. Härligt är det i alla fall...

Nu när hela min familj gått i säng kan jag bara konstatera att allt går bara man planerar lite. Och när man ger lite extra till barnen kan man med gott samvete göra något egoistiskt efteråt. Så imorgon ska jag var lite ego och gôra något med T - utan barn.  Mer om det imorgon. God natt!
 
 
 
 
 
God natt!!!
 

Ja, ha, har du kissat på dig?

Barn är för härliga.
 
Här om dagen när jag, som vanligt, krängde av mig arbetsbyxorna efte dagens slut kom lillebror in till mig när jag stod i badrummet i bara trosorna. Han frågade vad jag gjorde och jag svarade enkelt att jag skulle byta byxor. 
Hans reaktion på det var "ja ha, har du kissat på dig?"
 
Hi hi! Ja, så måste det väl vara om man byter byxor så där mitt på eftermiddagen....
 
Barn är bara för härliga!