Ordna kött och 50-års kalas

Som vanligt dagen efter hemkomst så ska köttet ordnas. T börjar få så bra koll på styckningen så vi inte behöver ta hjälp av slaktaren mera. Det är riktigt trevligt att stå i köket och skära och hacka tillsammans. 

Lillebror skar både till färs och grytbitar - med stora kniven!
Lillprinsen stod för märkning, vakuumpacning och hackning.
Slaktmästaren in aktion.

Min uppgift är mest att servicera alla andra. Och ordna med packning av allt kött. 


Ikväll har jag varit i Oksbøl på 50-års kalas. Ladies only!!!
Trevlig kväll. God mat. Härligt sällskap. 
Först tänkte jag sova kvar hos födselaren men allt efter som kvällen gick kände jag alltmer att jag ville hem. 
Snabbt kalkylera och känna efter. Och så komma ihåg att jag är i Danmark. Det sitter djupt inpräntat att man inte kör bil efter att man fått ett glas vin. Här ligger promillegränsen på 0,5 och det är ju jättestor skillnad mot de 0,2 som är i Sverige. Självklart ska man ju känna efter också och jag tog beslutet att köra hem. 
Men vad busig jag känner mig. Även fast jag vet att det är ok. 

Allt gick bra och nu väntar några skönt timmars sömn. 

Natti natti!!!

Kommentera inlägget här :