Jag har gett upp

Nu har jag gett upp min tro om att jag kommer bli en trogen gymbesökare den närmast tiden. Under många, alltför många månader har jag sponsrat gymet med mitt medlemskap. Inte kommer jag iväg inte. När sjuttsiken ska jag få tid till det?

 Lika bra att inse att just nu finns det helt enkelt inte tid. Självklart skulle jag kunna stjäla lite tid någon kväll här och där. Men just nu tar alltså familjen ALL tid. Och jag vill heller inte missa den tiden med familjen. Värdefull kvalitetstid med mina underbara ungar får man ju inte igen. Mina nyinköpta löparskor får helt enkelt stå ut med att börja löpa utomhus istället. Visst behöver jag den andra sortens träning också - jag är katastrofalt svag i hela kroppen. I dåligare form än så här har jag nog aldrig varit...

 Nej, nu ska jag sätta upp uppnåeliga mål som ska uppnås. Internet ska få visa vad det kan. Ett löpprogram för nybörjare ska hittas och sen ska jag ut. Jag tyckte ju faktiskt om att löpa en gång... Och det är ju sååå skönt när man tillfredsställd kommer hem efter en runda.

 Nya tider - nya löften. Jag ger upp gymet. Jag ger upp min soffpotatisvana. Jag ska börja löpa - snart...

Taggar som sticks

Efter middagen igår packade vi, nästan, hela barnaskaran in i bilen och körde ut till skjutbanan. Storsessan cyklade till scouterna så henne fick vi klara oss utan.
Till skjutbanan åkte vi men inte för att skjuta utan för att plocka björnbär. T var ju ute i lördags och observerade ett mångfald av stora härligt björnbär. Alla plockade ihärdigt, ja så ihärdigt det bara går när man ska undvika att fastna i alla elaka taggar. Vi fick ihop en bra skål och nog ska det bli björnbärsmarmelad av det - vid tillfälle. Än så länge får de ligga i frysen...

 Något upprivna händer fick vi allihopa men det är det värt. Lillsessan lyckades sitta fast ordentligt i ena benet men som tur var var det mest byxorna som gick sönder. Det lagades snabbt när vi kom hem så alla blev glada igen ;-)

Underbart

Hemma igen efter lite mer än 11 timmars flaxande. Men nu är ju i alla fall passet beställt :-)

 När jag kom hem satt storsessan och gjorde läxor. Danska och Engelska. Hela förra året fick engelskan stå tillbaka lite eftersom hon skulle lära sig ett helt nytt annat språk - danska. Detta gjorde att hon tyvärr halkade lite bakom i engelska. Vi har under senare delen av våren och sommaren jobbat lite extra med engelska och nu kan jag verkligen säga att det betalat sig. Hon har blivit jätteduktig. Hon läser och försöker intensivt med alla nya ord. Tidigare stakade hon sig och blev frustrerad när det inte gick men nu går det såååå mycket bättre. Duktiga stora prinsessa.

 T höll på att natta lillebror som inte fått någon tutte från mig ikväll. Och det gick galant. Lite protester men i det stora hela glaant.

 Lillprinsen låg under tiden och väntade i sin säng. Jag hann in och ligga och mysa och läsa lite Nalle Puh innan han också nattades av T.

 Så hann jag även med lite köksmys med lillsessan. Hon gjorde iordning både hennes och storsessans madpakke. Otroligt mysigt när de kan hjälpa varandra med sånt.

 Tack, min T, för att du tagit hela lasset ikväll. Puss och god natt!