Bara varit Och varit huslig

Killarna har lekt Och cyklat Och lekt Och busat både inne hos oss Och ute Och inne hos grannpojkarna Och i deras trädgård. Rackarns vad skoj de har haft.  Inga bråk inget tjafs - bara skoj!

Under tiden hann jag med att baka pizza-bullar. Perfekt som snacks i matlådan. 

Vi har tävlat i vem som kunde hitta flest par. Jag vann!


Två killar i min säng, med en minst sagt annorlunda sovstil ;-)

Idag startade vi med att åka med lillprinsen på forbollsmatch. Lillebror Och storsessan följde med som hejarklack. Skön dag i höstsolen Och med gott resultat också. De vann 2 Och torskade 1. Lillprinsen gjorde mål :-)


Sedan har det igen varit full fart på ungarna på gatan. Härligt att se hur de leker pojkar Och flickor i olika åldrar. 
Jag hann, igen, baka lite bröd Och klippa gräs. Och innan jag lagade middag gjorde storsessan en äppelkaka som vi fick till efterrätt. "Äppelkaka med vaniljsås - jo jag tackar jag" ;-)

Lagom till nattning av killarna kom T hem. Trött men överlycklig för att se framför allt ungarna igen. :-)

Ja, det var väl det...

Lös tand, fredagsmys Och soffhäng

Hon är allt bra på den nu. Igår när jag låg och nattade lillprinsen kom lillsessan hem, en timme för tidigt, i bil, gråtande. 
Hon och en annan tjej hade ramlat under någon lek borta i klubben och lillsessans tänder slog oturligt i den andra flickans bakhuvud. Vilken smäll!  Blodet forsade och tänderna gjorde ont. Den andra flickan fick åka till akuten och  sys ihop. 
Vi väntade till idag och gick in till skoltandläkaren. Det togs röntgenbilder Och undersöktes grundligt. Inga skador på tänder eller rötter kunde konstaras. Men det känns ändå bra att vi varit där om det nu skulle bli något med de där tänderna. 

Båda tjejerna hade planer för kvällen Och eftersom det då bara skulle vara jag Och småkillarna hemma så frågade jag dem redan i morse vad de ville ha. De enedes blixtsnabbt om att ikväll skulle vi äta "risgrynsgröt med smörklick"
Sagt och gjort - tomtegröt blev det!

Efter dusch och diverse teckningar såg vi disneydags innan det var dags att natta lillebror. 
Lite mere fredagsmys med storebror hann jag också. 

Kattskrället har ikväll præcis kommit hem efter 5 dagar på äventyr. Jag måste erkänna att jag hade börjat tro att hon blivit överkörd eller liknande...

Lus i mitt hus

Sent igår kväll kom lillsessan upp Och bad mig titta i hennes hårbotten då det kliade. 

Jo, mycket riktigt var det lus på besök. Jag hittade bara två små kryp men det var ju också två för mycket. 

I mitt lilla medicin- Och salvskåp fann jag 2 olika sorters lusmedel men bara med halva innehållet i. Nöden har ju ingen lag så jag använde den ena till hårbotten Och den andra till längderna. Det måste ha hjälp för idag har det inte kliat alls. 

Ruskiga små kryp det där...