Ett klokt beslut

Jag har legat och hostat praktiskt taget hela natten. Örat har det bättre men bihålorna är knökfulla av snor fortfarande. Jag kände när jag kom ut ur duschen i morse att det skulle bara inte gå. Jag kunde bara inte klara en dag på jobbet i det skicket.

Så jag tog beslutet att ta en sjukdag.

Tjejerna gick till skolan och jag körde killarna till dagis. Sen kôrde jag raka vägen hem och bäddade ner mig i soffan. Jag har legat nästan hela dagen. Te med honung har jag hällt i mig mellan hostattackerna men vilat det har jag i alla fall. 
 
Och som vanligt har vilan en läkande effekt. Om det är vilan eller det faktum att jag nu fått penicillin i ett dygn som gjort att jag har det bättre vet jag inte. Men det spelar heller ingen roll. Det viktiga är att jag är på bättringsvägen :-)
 
En lugn och stilla kväll har vi haft. Barnen plockade fram play doh och skapade konst. Trevligt!
 
 
 
 
 
Nu hoppas jag på en mindre hostfylld natt. Jag har laddat upp med både halstabletter och snorpapper. Men hoppas ändå att jag får sova istället. God natt!
 

Slutet är här

En fyra veckor lång lockout för lärarna i skolan är slut. Inte fôr att parterna till slut kunde enas utan för att regeringen till sist visade lite stake och gick in och bestämde. Om de stridande parterna är nöjda har jag inte en aning om men jag som föräldrar är glad för att det från och med imorgon är normal skola igen.
Det betyder göra madpakke till tjejerna och påminna om både skolböcker och idrottskläder. Äntligen får vi lite vardag igen.

Men jag kommer sakna all hjälp jag fått av fram för allt storsessan. Nu ska jag försöka bli bättre på att delegera de enklare sysslorna som diskmaskinstömning och tvätthängning. Små insatser av alla gör vardagen enklare för mig.

När T kom hem från skjutbanan ringde jag till läkarjouren. Lite mot mina principer så fick jag penicillin utskrivet efter anamnestagning per telefon. Nog tycker jag att bakterieinfektion ska styrkas innan man skriver ut recept men just idag passade det mig fint att inte behöva åka ner och sitta och hosta i ett knökfullt väntrum tillsammans med tjugo andra.
Så nu provar jag och ser om min influensa kan botas med pc....
 
 
Om inte så tror jag att jag får svänga höger. He he, skämt åsido. Fantastisk skyltkombination i Dalarna. 
 

Sjukling

Jag har blivit riktigt sjuk. Jag hostar så det känns som lungorna ska komma upp. Det gör ont i hela bröstet. Och varenda hostmuskel värker av träningsvärk.
Huvudet är proppfullt av snor. Helt in i minsta bihåla är det snorfyllt.
I natt började ena örat knäppa och knastra och värken var även där ett faktum.

Bara skit alltså.

Och idag skulle T iväg och skjuta på banan så jag är ensam med alla barnen. Ni kan tro det är fritt fram med både tv och iPad för samtliga. Gör vad ni vill - bara ni är sams och glada.

Jag tycker lite synd om mig själv...