Fin tjur nedlagd

Igår hade vi varsin kille med på passet. Och det föll sig så praktiskt att vi skulle sitta bredvid varandra efter stora kraftledningen 

På vägen upp till vändplanen som vi skulle gå från stötte vi en älgko som satte av över hygget. 
Väl på plats dröjdevdey inte länge innan T och lillprinsen fått syn på 2 älgar som gick inne i skogskanten. Jag och lillebror hade omkring 400 meter till älgarna så vi njöt underhållningen genom kikaren. Den större av tjurarna kom ut på hygget och gick sakta mot T. Han kunde med lillprinsen vid din sida nedlägga årets första älg. Precis som jag gjorde förra årets tillsammans med lillebror. Vilka häftiga upplevelser de får, vi får tillsammans. 
Efter en liten stund gick vi tillsammans till älgen och tog ur den. En riktig familjesammankomst. 

På grund av två eventuella skadskjutningar så slutade den ordinarie Jakten tidigt för oss vid kraftledningen och vi åkte till slaktladan för att börja flå. 

Lite tur och skoj för killarna att ingen Annan kom och hjälpte till för så kunde de få lov att vara med. De kämpade med att flå och dra i skinnet. 

Idag har varit en ganska långsam dag. Inga direkte upptag i närheten av mig så jag har mest eldat och slappat. 

Killarna har varit med mormor och morfar idag. De åkte till skogen och njöt naturen. Tänt brasa, plockat 3 kilo lingon, plockat kantareller och sett skogsfågel. 

Vi mötte dem i djupaspen efter Jakten och vi tog en liten åktur till på skogen. Vi såg en stor tjädertupp och 2 älgar. 

Kommentera inlägget här :