Vilken helg

Den här helgen har vi mest varit ute hela tiden. Vädret har varit på topp. Solsken i kvadrat och nästan ingen vind.

Vi har spenderat all tid i trädgården och fixat och donat.

Bakom, i kryddträdgården, har vi krattat bort vinterns alla gamla löv och gjort det riktigt fint. Gräslöken kommer i full galopp, timjan, citronmellis, dragon och oregano har just trängt sig upp. Rabarbern har blad stora som lp-skivor. Och vår enda tulpan står och väntar på nästa solskensdag då jag är säker på att den blommar. Gröna knoppar kämpar i varenda buske. Det verkligen spirar av liv överallt.

När vi skulle klippa ner Clematisen upptäckte vi ett fågelrede därinne så den fick helt enkelt vara så länge - vi vill ju inte störa om utifall det ligger någon där. Fågelholken på bokträdet har en gäst som ligger på rede så där förväntar vi oss att få se tillökningen om inte allt för lång tid.

Gräset är klippt och visst doftar det sommar nu när man kan känna den doften av nyklippt gräsmatta igen. Terassen är nästan ren från ogräs och alla småstenar är bortsopade. Löv och blad kunde vi inte få bort allt tyvärr. Då det blåste lite mer idag så var det helt enkelt dömt att misslyckas. Det är verkligen otacksamt att sopa löv när det blåser.

Utemöblerna kom ut från garaget och nu är vi redo för den riktiga våren. :-)

Farmor & Farfar och en del av kusinskaran kom på besök på eftermiddagen. Riktigt hyggligt var det.

Tror inte vi kan begära mer av en härlig helg som denna - jo, det skulle vara att få slappa lite i soffan nu innan det är sovdags...

Ciao!!!

Kommentera inlägget här :