Ingen midsommar, steka fläderblommor och 4-rätters

I Danmark firar man ju absolut inte midsommar som i Sverige. Det är en helt vanlig fredag med skola, dagis och jobb. 

Fôr storsessan var det däremot ingen vanlig skola. Nej, hon skulle på kanot-tur med klassen. De åkte och satte upp tált för att sedan åka upp till kanoterna och paddan ner till tältplatsen. Skjern å var det de paddlade på. Efter några timmars paddling hade de kommit fram till tältplatsen och där grillade de och mös tills klockan var sent. Efter en annorlunda frukost med frallor och korv med bröd styrde de sedan kosan hemåt igen. 

Eftersom lillsessan också sov borta var det en lugn och stilla morgon för mig och T och killarna. Vi åkte på förmiddagen igår ut till østskoven och plockade massor med fläderblommor. Massor så vi kan få massor av både saft och den gudomliga citronmarmeladen. 

Vi passade även på att prova att steka fläderblommorna. En lite tjockare pannkakssmet och så steka i olja. Serveras med florsocker. Ack så gott!


Kvällen blev lite extra. Jag hade förberett en 4-rätters middag som smakade mums. Helt lamslagen av alla fantastiska smaker glömde jag att fota men fôrsök att föreställa er detta:

Matjessill-sallad på Leksandsknäcke med iskall öl. 
Små portinsformar med älgfärslasagne. 
Ryggbiff av älg som legat i öl och honung i 5 timmar. Snabbt brynt runt om i en slatt lingonsylt. Serverat med färskpotatis. 
Avslutningsvis en Pavlova med hallonsås och nyplockade jordgubbar och smultron från trädgården med vaniljglass. 

Vi kom inte i säng hungriga i alla fall. ;-)

Kommentera inlägget här :